Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη μιλά αποκλειστικά στο newsbeast.gr και αναλύει με τον δικό τη τρόπο το κυριακάτικο ντέρμπι μεταξύ των «αιωνίων» αντιπάλων.

Ας δούμε τι μας είπε..

-Θεωρείτε ότι το κυριακάτικο ντέρμπι θα καθορίσει την έκβαση του πρωταθλήματος;
Όχι δεν το πιστεύω. Ο Παναθηναϊκός, δυστυχώς, έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Από το συν πέντε βρέθηκε στο μείον τέσσερα. Πως κατάφερε να φτάσει στο επίπεδο που επί 35 χρόνια απέφευγε, είναι από τις μεγάλες απορίες του ελληνικού τραύματος και όχι του ελληνικού θαύματος. Τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι λίγα και τα πρωταθλήματα τα διεκδικείς όταν κρέμονται από τα πόδια σου και όχι όταν εξαρτώνται από τις γκέλες των άλλων. Έτσι μπαίνεις σε μία διαδικασία ρουλέτας και, ποδοσφαιρικά, δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο. Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού έχει πολύ μεγάλη σημασία να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Θα είχε μεγαλύτερη, εάν ο Ολυμπιακός είχε περάσει εχθές. Ο αποκλεισμός του ήταν μεγάλη έκπληξη. Όσον αφορά τη τακτική, δεν θα μπω στο ρόλο του προπονητή. Γνωρίζουμε την αχίλλειο πτέρνα του Ολυμπιακού, η οποία είναι η αντοχή. Όποιος είναι υπομονετικός και σταθερός θα είναι και ο νικητής της αναμέτρησης. Ωστόσο, έχω επιφυλάξεις για την άμυνα του Παναθηναϊκού.

-Θα πάτε στο γήπεδο;
Θα προσπαθήσω να βρεθώ στο γήπεδο.

-Πιστεύετε ότι η κρίση έχει επηρεάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Η κρίση στο ποδόσφαιρο έχει προηγηθεί της γενικότερης κρίσης. Η συνειδητοποίηση άργησε.

-Στην ελληνική πολιτική έχει επικρατήσει η έννοια του δικομματισμού. Ισχύει το ίδιο και στο ποδόσφαιρο;
Κατ’ αρχάς, στην ελληνική πολιτική επικρατεί πλέον η έννοια της «αμοιβάδας». Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, δεν θεωρώ ότι πρωταγωνιστούν οι πρώτες ομάδες. Για να πρωταγωνιστείς, πρέπει να είσαι και υποδειγματικός στο σύνολο των συμπεριφορών σου. Εγώ προσωπικά θα είχα την απαίτηση από τις ελληνικές ομάδες να διαθέτουν τόσο ακαδημίες, όσο και δεύτερες ομάδες. Να δίνεται η δυνατότητα σε νεαρούς Έλληνες να αναδειχθούν και ταυτόχρονα να ενισχύεται η Εθνική ομάδα.

-Συχνά γίνεται λόγος για διαφθορά τόσο στη πολιτική όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ποιά είναι η γνώμη σας;
Έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό τη κότα; Αυτό το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί από κανέναν και αποτελεί ζήτημα υποκειμενικής τοποθέτησης απέναντι σ’ αυτό το δίλημμα. Μέχρι σήμερα αρκετοί κατηγορούσαν τη πολιτική της χώρας για τη ποδοσφαιροποίησή της. Τώρα που το ποδόσφαιρο πολιτικοποιήθηκε, τι λένε;