Έντονη συζήτηση έχει προκληθεί στον ποδοσφαιρόκοσμο της χώρας, σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 52, όσον αφορά τα κριτήρια αδειοδότησης των ΠΑΕ, στην οποία προχώρησαν η ΕΠΟ και η Super League.

Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που ανέφεραν ότι η τροποποίηση αυτή έγινε «φωτογραφικά» για τον Παναθηναϊκό, κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση της «πράσινης» ΠΑΕ, διαψεύδοντας κάτι τέτοιο.

Σε ανάλογες διευκρινήσεις προχώρησε και η Ομοσπονδία, η οποία τονίζει μέσω ανακοίνωσής της ότι δεν υπάρχει «ουδεμία “φωτογραφική” αλλαγή» και ότι «παραμένει ο υποβιβασμός, όχι όμως και η… καθαρή θέση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με το νέο κανονισμό αδειοδότησης των Π.Α.Ε. της Super League, και προς αποκατάταση της πραγματικότητας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει τα εξής.

“Ουδεμία “φωτογραφική” αλλαγή προς όφελος Ποδοσφαιρικής Ανωνύμου Εταιρείας περιλαμβάνεται στο νέο κανονισμό αδειοδότησης. Η ισχύς του άρθρου 52, για το οποίο γίνεται εκτενώς λόγος, είχε ανασταλεί από την περίοδο 2016-17, με απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, και η αναστολή αυτή εξακολουθεί να υφίσταται για την περίοδο 2017-18”.

Αυτό που ουσιαστικά αποφασίστηκε είναι πως μία ομάδα μπορεί να πάρει άδεια, ακόμη και αν δεν έχει “καθαρή θέση”. Αρκεί όμως να έχει μειώσει τα χρέη της και να έχει προβεί στους απαραίτητους διακανονισμούς. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα παίρνει άδεια και θα υποβιβάζεται, όπως προβλέπει ο κανονισμός.