Εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι και μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό χαρακτήρισε το αυριανό με την Εφές Αναντολού στην Τουρκία, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατά την αναχώρηση της ομάδας. Με 13 παίκτες στην αποστολή οι «ερυθρόλευκοι», εκτός ο Πελεκάνος λόγω ίωσης.

Οι Πειραιώτες λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα αναχώρησαν από το «Ελ. Βενιζέλος» για την Τουρκία εν όψει του αυριανού αγώνα με την Εφές Αναντολού για το Top-16 της Ευρωλίγκας. Εκτός έμεινε εκτός από τους Παπαδόπουλο και Βασιλόπουλο και ο Πελεκάνος που ταλαιπωρείται από ίωση. Ο Σέρβος τεχνικός πήρε μαζί του 13 παίκτες και αυτό γιατί ο Ντόρσεϊ νιώθει κάποιες ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

«Πάντα είναι δύσκολα τα παιχνίδια που δίνεις κόντρα σε μια ομάδα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι το ίδιο ματς με αυτό που δώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν θα είναι το ίδιο ματς από απόψεως τακτικής, ούτε περιμένω ένα καταπληκτικό δεκάλεπτο από εμάς όπως παίξαμε στο τελευταίο την περασμένη Τετάρτη στην τελευταία περίοδο», τόνισε αρχικά ο Ίβκοβιτς και πρόσθεσε:

«Θεωρώ πως οι Τούρκοι θα μας πιέσουν, οπότε πρέπει να έχουμε καλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού, να μην κάνουμε λάθη και να περιμένουμε μια πιεστική άμυνα από μεριάς τους. Θεωρώ πως η Εφές δημιουργήθηκε για να φτάσει στο Φάιναλ Φορ, οπότε και αυτή θα έχει πίεση στο αυριανό παιχνίδι. Εμείς έχουμε κάποια προβλήματα, γι’ αυτό πηγαίνουμε με 13 παίκτες στην Τουρκία επειδή ο Πελεκάνος έχει ίωση και έμεινε στην Αθήνα και ο Ντόρσεί έχει ένα πρόβλημα στον δικέφαλο. Αυτό το ματς είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για εμάς για ένα μεγάλο παιχνίδι, δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες ευκαιρίες, οπότε πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Από την δική του μεριά, ο Κάιλ Χάινς, σχολίασε: «Συμφωνώ με τον κόουτς. Είναι ένα μεγάλο ματς για εμάς. Πηγαίνουμε στην Πόλη να παίξουμε καλά και να πάρουμε μια μεγάλη νίκη. Πρέπει να παίξουμε ομαδικά, να έχουμε καλύτερη άμυνα και να πάρουμε το ματς», τόνισε.

Όσο για τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από την τουρκική ομάδα, πρόσθεσε: «Τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ. Εμείς ξέρουμε ότι μειώθηκε το μπάτζετ της ομάδας μας το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα για εμάς. Έχουμε κίνητρο, έχουμε ταλέντο και κάθε φορά που μπαίνουμε στο παρκέ δίνουμε το 110% των δυνάμεων μας, δεν έχει να κάνει με το μπάτζετ».

Τέλος, ερωτηθείς για την βοήθεια του Ντόρσεϊ, είπε: «Με έχει βοηθήσει πολύ η παρουσία του Τζόι. Έχει στοιχεία που μας είχαν λείψει στην πρώτη φάση της διοργάνωσης»

Πηγή: sport-fm.gr