Όπως ακριβώς το σχεδίασε και το ήθελε. Ο Ζοσέ Μουρίνιο ήξερε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα έφερνε το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στα μέτρα του και εξουδετερώνοντας… ολόκληρο το Άνφιλντ κι όχι μόνο τους «κόκκινους», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε από το Μέρσεϊσαϊντ με το 0-0.

Μπορεί ο Πορτογάλος μια μέρα νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου ν’ αστειεύθηκε λέγοντας πως θα βάλει έναν αμυντικό και εννέα επιθετικούς στο σημερινό παιχνίδι, ωστόσο, ήταν ξεκάθαρο το σχέδιό του. Με πολλή υπομονή και απόλυτα αμυντική παράταξη, με διπλή ζώνη άμυνας ν’ αντιμετωπίζει κάθε προσπάθεια της Λίβερπουλ, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέστρεψαν το παιχνίδι του αντιπάλου τους.

Με τους παίκτες του Κλοπ να βγαίνουν… νοκ-άουτ, όπως επίσης και το κοινό στις εξέδρες, οι φιλοξενούμενοι απέφευγαν οποιαδήποτε φάση για γκολ μπροστά από τα καρέ τους, μέχρι το 34′. Τότε, ο Ντε Χέα έδειξε την κλάση του και τεντώνοντας το πόδι είπε «όχι» σε προβολή του Μάτιπ από γύρισμα του Φιρμίνο. Η απάντηση από πλευράς Γιουνάιτεντ στην καλή στιγμή των γηπεδούχων, ήρθε με την άψογη συνεργασία των Λουκάκου, Μκιταριάν και Μαρσιάλ, με τον Βέλγο να σουτάρει μπροστά από τον Μινιολέ και τον συμπατριώτη του πορτιέρε ν’ αποκρούει στο 43′.

Η Λίβερπουλ έδειξε να προσθέτει λίγη ένταση παραπάνω στο παιχνίδι της με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Όχι ότι έφερε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα αυτό, αλλά έδειξε ν’ αντιλαμβάνεται πως όσο παρέμενε προβλέψιμη δεν είχε καμία τύχη. Κάποια τρεξίματα περισσότερα, κάποιες στιγμές των Κουτίνιο κεντρικά και Σάλαχ από δεξιά (πάνω στον Νταρμιάν) ήταν το κάτι διαφορετικό, με τον Τσαν στο 56′ να πετάγεται στην περιοχή στη σέντρα του Γκόμες, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά.

Τη στιγμή που οι Μάτιπ και Λόβρεν είχαν ένα από τα πιο ήρεμα παιχνίδια τους, αφού δεν χρειάστηκαν να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο κομμάτι, οι Σμόλινγκ και Τζόουνς στα αντίπαλα μετόπισθεν ναι μεν δρούσαν, αλλά με σχετική άνεση… Η πίεση της Λίβερπουλ έμενε δίχως αντίκρισμα, η διαφορά δεν έγινε ούτε με τους Τσάμπερλεϊν και Στάριτζ που βρέθηκαν στο χορτάρι για τα τελευταία 15 λεπτά και το τελικό 0-0 ήρθε ακριβώς όπως τον Οκτώβρη του 2016, στο ίδιο γήπεδο και σχεδόν με την ίδια εικόνα…

Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Γκόμες, Μάτιπ, Λόβρεν, Μορένο, Χέντερσον, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Σάλαχ (78′ Τσάμπερλεϊν), Κουτίνιο (78′ Στάριτζ), Φιρμίνο (87′ Σολάνκε)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Νταρμιάν, Ερέρα, Μάτιτς, Γιάνγκ (90′ + 2′ Λίντελεφ), Μκιταριάν (63′ Λίνγκαρντ), Μαρσιάλ (65′ Ράσφορντ), Λουκάκου