Μέταλλο πρωταθλητή καλείται να δείξει σήμερα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος «δοκιμάζεται» στην έδρα του Παναιτωλικού. Οι πράσινοι έχουν αρκετές απουσίες και για αυτό το λόγο χρειάζεται να δώσουν το κάτι παραπάνω στο Αγρίνιο, αφού σε αυτούς τους αγώνες κρίνεται σε μεγάλο βαθμό ο τίτλος του πρωταθλητή.

Αυτό, άλλωστε, τόνισε στη χθεσινή του ομιλία ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. «Αρχίζει πλέον ένας μήνας με πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Πρέπει να νικήσουμε τον Παναιτωλικό για να διατηρήσουμε την καλή μας ψυχολογία. Να μπούμε δυνατά και να δείξουμε στον αντίπαλο ότι εμείς θα πάρουμε το παιχνίδι. Να μην τον αφήσουμε να ελέγξει αυτός τον ρυθμό», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

«Έχουμε προβλήματα, αλλά γι’ αυτό διαθέτουμε αρκετούς παίκτες. Για να δίνουν λύσεις. Όσοι παίξουν είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν αυτά που δουλεύουμε, ώστε να νικήσουμε και να κοιτάξουμε τους επόμενους αγώνες. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε δύο παιχνίδια λιγότερα, τα οποία αν κερδίσουμε θα είμαστε εμείς πρώτοι. Είναι σπουδαίο να έχουμε το αβαντάζ της πρωτιάς και για την ψυχολογία μας» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα πλάνα του, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ και Σπυρόπουλο. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Σιμάο και ο Κατσουράνης, έχοντας στα πλάγια τον Ζέκα και τον Μαυρία. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Τοτσέ και ο Κλέιτον.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καρνέζης, Μαρίνος Σαριέγκι, Βιτόλο, Λαγός, Καραγκούνης, Φουρλάνος και Ταμπάκης. Στην Αθήνα έμειναν οι τραυματίες Κουίνσι, Ρούντολφ, Νίνης, ο τιμωρημένος Λέτο, ο ανέτοιμος Χριστοδουλόπουλος και οι Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης και Μπιάρσμιρ.

Τι κάνει το «τριφύλλι» μετά τα Χριστούγεννα

Θετικά ανοίγει κάθε χρονιά ο Παναθηναϊκός, αφού τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει ποσοστό νικών 81%. Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» μετράει εννιά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα το συγκεκριμένο διάστημα.

Χρονιά Αγώνας Αποτέλεσμα

2001 Παναθηναϊκός-Ιωνικός 2-1
2002 Παναθηναϊκός-Αιγάλεω 2-1
2003 ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-2
2004 Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1
2005 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0
2006 Παναθηναϊκός-Λάρισα 3-0
2007 Παναθηναϊκός-Αιγάλεω 1-0
2008 Παναθηναϊκός-Απόλλων Καλαμαριάς 1-0
2009 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0
2010 Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 4-1
2011 Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-2

Πηγή: sport-fm.gr