Μόνο ξεκάθαρα δεν είναι τα πράγματα στη Football League και τις ομάδες που θα την απαρτίζουν. Το τοπίο ήταν εξ αρχής εντελώς ρευστό, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο συγκεχυμένα με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Ηρακλή από το πρωτάθλημα.

Η κενή θέση που άφησε ο «γηραιός», έκανε και τον Ιωνικό να εξετάζει την περίπτωση… προαγωγής του στο δεύτερο τη τάξει ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Ελλάδας. Ουσιαστικά, ακολούθησε τον Αγροτικό Αστέρα, που έκανε την αρχή, με τις ΑΕ Καραϊσκάκη και Δόξα Δράμας να ακολουθούν, διεκδικώντας τη θέση ως δευτεραθλητές δύο εκ των τεσσάρων ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Πλέον, όπως ανακοίνωσε και επίσημα, στο… παιχνίδι μπήκε και ο Ιωνικός, καθώς και εκείνος ήταν δευτεραθλητής στον δικό του όμιλο (τον 4ο) της Γ’ Εθνικής. Δεν αποκλείονται, λοιπόν, αγώνες μπαράζ για να φανεί πώς θα κλείσουν οι «τρύπες» που έχουν δημιουργηθεί ενόψει του νέου πρωταθλήματος…

Η σχετική ανακοίνωση του Ιωνικού αναφέρει:

«Με πρωτοβουλία της νέας Διοίκησης εξετάζεται η περίπτωση ανόδου στη Football League. Εδώ και λίγες ημέρες γίνονται συζητήσεις για το πλάνο που πρέπει ν’ ακολουθηθεί έτσι ώστε η ομάδα ν’ αποκτήσει το δικαίωμα ανόδου.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και με εντολή του προέδρου κ. Αποστόλου Μ. προς το νομικό τμήμα της ομάδας θα κατατεθεί προσφυγή με όλα τα σχετικά έγγραφα για το δικαίωμα συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου της Football League».