Τον Ζοσέ Μουρίνιο φαίνεται ότι νοσταλγούν στην Ίντερ, καθώς από τότε που ο Πορτογάλος τεχνικός αποχώρησε από τους «νερατζούρι» η ομάδα του Μιλάνου το μόνο που έχει καταφέρει είναι να κατακτήσει όλο κι όλο ένα Κύπελλο Ιταλίας, με προπονητή τον Λεονάρντο, ο οποίος διέπρεψε ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της Μίλαν.

Ο Στέφανο Πιόλι αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο, με τα ονόματα που «παίζουν» ως αντικαταστάτες του να είναι εκείνα των Αντόνιο Κόντε, Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε και Λουτσιάνο Σπαλέτι. Όποιος αναλάβει, θα είναι ο ενδέκατος στη σειρά που περνάει από τον πάγκο της Ίντερ, με τους προηγούμενους δέκα να μην φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο προπονητές που πέρασαν από την Ελλάδα, ο Κλάουντιο Ρανιέρι και ο Αντρέα Στραματσόνι. Η gazzetta dello sport άνοιξε το «μαύρο κουτί» των τεχνικών που πέρασαν από τον σύλλογο της Λομβαρδίας, με τους Ράφα Μπενίτες. Λεονάρντο, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, Βάλτερ Ματσάρι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, Φρανκ ντε Μπουρ, Στέφανο Βέκι (υπηρεσιακός) και Στέφανο Πιόλι να είναι κατά χρονική σειρά οι υπόλοιποι.

Στην τριετία 2008-10 που ο «Special One» είχε αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της Ίντερ, οι «νερατζούρι» είχαν πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα Ιταλίας (2008-09, 2009-10), ένα Κύπελλο Ιταλίας (2009-10), ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας (2008) και το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League (2009-10).