Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από τη Νάπολι και ο Σέρχιο Αγκουέρο είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο γήπεδο που μεγαλούργησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Το england365.gr σας βρίσκει τις ομοιότητες ανάμεσα σε γαμπρό και πεθερό!
«Είναι το όνειρό μου να κάνω ότι έκανε ο Μαραντόνα στη Νάπολι», δήλωσε λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στη Μάντσεστερ Σίτι ο Αργεντινός άσος και το βράδυ της Τρίτης έχει την ευκαιρία να καταλάβει τι σημαίνει το όνομα του «Πίμπε ντ’ Όρο» για τους φίλους της ιταλικής ομάδας.

Από μικροί …στα βάσανα

Μόλις στα 15, ο Μαραντόνα κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Λες και το είχε η μοίρα, ο Σέρχιο Αγκουέρο στην ίδια ηλικία, συστήνεται στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Είναι το 2003 και σπάει το ρεκόρ του Μαραντόνα, όταν 15 ετών και 35 ημερών γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας. Θυμηθείτε τον με τη φανέλα της Ιντεπεντιέντε:

First we take Manhattan, then we take …Spain

1982 και η Μπαρτσελόνα βγάζει από τα ταμεία της 5 εκατ. λίρες για να τον κάνει δικό της, κάνοντας την μέχρι τότε πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία. Κάπου εκεί θα αρχίσει ο εφιάλτης για τον ίδιο. Δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά, δεν είναι μόνο τα προβλήματα στον αστράγαλό του, δεν είναι καν οι τεταμένες σχέσεις του με τη διοίκηση του συλλόγου. Είναι όλα μαζί και τίποτα από όλα αυτά, ταυτόχρονα. Δείτε τις όχι και τόσο ποδοσφαιρικές του ικανότητές.

Και ο Σέρχιο Αγκουέρο δεν ακολούθησε διαφορετικό δρομολόγιο. Το 2006 η Ατλέτικό Μαδρίτης θα δαπανήσει 15 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει και αυτός θα δικαιολογήσει με το παραπάνω το κόστος της μεταγραφής του, αφού θα σκοράρει 74 γκολ σε 175 εμφανίσεις. Τραγική ειρωνία ή σύμπτωση, ο «Κουν» μπαίνει για τα καλά στις καρδιές των φίλων των Μαδριλένων, μετά την εμφάνισή του κόντρα στην πρώην ομάδα του πεθερού του.

Don’t Cry for me Argentina

Είναι το εύκολο επιχείρημα. Η άμεση απάντηση σε όσους επιχειρούν να συγκρίνουν οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή με τον Μαραντόνα. Το ότι πήρε από το χέρι την εθνική ομάδα της χώρας του και την ανέβασε στην κορυφή του κόσμου, το …σωτήριο έτος 1986.

Αλλά και ο Σέρχιο Αγκουέρο δεν τα καταφέρνει άσχημα. Έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, ο «Κουν» είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της Αργεντινής.

Στα γαλάζια και οι δυο τους

Η Νάπολι ποτέ δεν ήταν στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, αλλά αυτό δεν ενόχλησε τον Μαραντόνα καθόλου. Εκεί βρήκε την Ιθάκη του και έδειξε σε όλο τον κόσμο γιατί το ταλέντο δεν σε αφήνει άφωνο, αλλά σου κόβει την ανάσα.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο πεθερός του! Και ο Αγκουέρο άφησε την Ισπανία για να αγωνιστεί σε ομάδα με γαλάζια χρώματα.

Πηγή: england365.gr