Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού με την Μπιλμπάο στην Ευρωλίγκα έχει ξεκινήσει και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς από τη πλευρά του, κοιτάει στο μέτρο του δυνατού να προετοιμάσει όσο καλύτερα μπορεί την ομάδα του. Και λέμε «στο μέτρο του δυνατού» καθώς μην ξεχνάτε τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον Πειραιά. Από τη μία ο Κεϊλίν Λούκας, ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει με την ταχύτητά του και να ισορροπήσει το γρήγορο παιχνίδι των Βάσκων και από την άλλη ο Μιχάλης Πελεκάνος, η εμπειρία του οποίου σίγουρα θα ήταν πολύτιμη στο συγκεκριμένο ματς.

Στον Πειραιά βέβαια, ο Σέρβος τεχνικός έχει μάθει να πορεύεται με τα προβλήματα, δεν είναι άλλωστε καινούρια, οπότε εύλογα το βάρος έχει πέσει στην ετοιμότητα των υγιών παικτών του, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν και την κατάλληλη εμπειρία που χρειάζεται από αγώνες Ευρωλίγκας. Όχι ότι την έχει η Μπιλμπάο, αλλά όπως και να το κάνεις, θα έχει τη βοήθεια των φιλάθλων της, συν τοις άλλοις, έχει δώσει τέσσερα επίσημα παιχνίδια σε διάστημα 20 ημερών (σε αντίθεση με το ένα του Ολυμπιακού) και γενικότερα λογίζεται πιο έτοιμη από όσο οι Πειραιώτες.

Εκεί βέβαια ποντάρει και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, στον ρυθμό των παικτών του. Δεν έχουν ακόμα τον απαιτούμενο, ίσως όχι και αυτόν που υπολόγιζε για την εποχή, γι αυτό άλλωστε και έβαλε ακόμα ένα φιλικό ματς με τον Πανιώνιο (Τρίτη-12:00), λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η αποστολή με προορισμό αρχικά τη Μαδρίτη. Ο Σέρβος κόουτς θέλει να δουλέψει στον χρόνο που έχει πάνω σε τακτική και να δει έμπρακτα, στο παρκέ σε συνθήκες αγώνα, την λειτουργία των παικτών, πριν από ένα σημαντικό ματς στην εκκίνηση ουσιαστικά τα χρονιάς.

Στην Ισπανία δεν θα μπορεί να το πράξει, οπότε έβαλε ένα ακόμα στο ΣΕΦ και μετά αναχώρηση. Το πρόγραμμα άλλωστε του Ολυμπιακού δεν διαφοροποιείται… Επί ισπανικού εδάφους οι «ερυθρόλευκοι» θα δουλέψουν κανονικά με διπλές προπονήσεις, μέσα από τις οποίες ο τεχνικός της ομάδας θα έχει την ευκαιρία να δει και πάλι τον Κεϊλίν Λούκας και γενικότερα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τον τραυματισμό του. Για να τον συμπεριλάβει στην αποστολή, είναι κάπως δύσκολο, καθώς ο Αμερικανός έχει χάσει αρκετές προπονήσεις και βρίσκεται εκτός ρυθμού, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα με τον Ντούντα στην άκρη του πάγκου. Ίσως κάτι να έχει στο μυαλό του…

Πηγή: gavros.gr