Την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό, λόγω της άκυρης εκκίνησης του, στα 100 μέτρα, εξέφρασε μέσω επίσημης ανακοίνωσης ο Γιουσέιν Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός ανέφερε πως δεν πρέπει να μείνει «κολλημένος» στο παρελθόν, καθώς πρέπει να προετοιμαστεί για τα υπόλοιπα αγωνίσματα (200μ. και σκυταλοδρομία 4×100μ.).

Αναλυτικά η δήλωση του Μπολτ:

«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τον συμπατριώτη μου, Γιόχαν Μπλέικ, και τους υπόλοιπους αθλητές που κέρδισαν μετάλλια. Φυσικά, είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν είχα την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον τίτλο μου, εξαιτίας ενός λάθους στην αρχή. Δούλεψα πολύ σκληρά για να είμαι έτοιμος για αυτό το πρωτάθλημα και τα πράγματα φαινόντουσαν καλά.

Ωστόσο, τώρα πρέπει να κοιτάξω μπροστά, καθώς δεν υπάρχει λόγος να μένουμε στο παρελθόν. Έχω μερικές ημέρες για να ανασυγκροτηθώ και να ετοιμαστώ για τα 200μ. της Παρασκευής. Μετά έχω τα 4×100μ. και μερικούς άλλους αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν. Ξέρω πως τώρα είμαι σε καλή κατάσταση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μου έστειλαν τις ευχές τους και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για να σας κάνω υπερήφανους στο αγώνισμα των 200 μέτρων».

Πηγή: sport-fm.gr