Τα συναισθήματά του για την κατάληψη της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης με την Εθνική ομάδα πόλο Γυναικών εξέφρασε ο Γιώργος Μορφέσης στη Sportday .

Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στην πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο τουρνουά, στα σημεία-«κλειδιά» που έφτασαν την ομάδα στην κορυφή, αλλά και το μέλλον του αθλήματος.

Για την κατάκτηση της πρώτης θέσης:
«Αυτό που ζούμε δεν περιγράφεται. Είμαι υπερήφανος. Εύχομαι να το ζήσουν και άλλοι. Είμαι χαρούμενος που κάναμε τους Έλληνες για λίγο καιρό να σκέφτονται διαφορετικά. Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου και τους φίλους που χαίρονται για μας»

Για την πορεία της Εθνικής:
«Ήταν μια δύσκολη πορεία. Αρχίσαμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, με την ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία για το World League. Από εκεί και πέρα, όμως, η ομάδα δούλεψε σκληρά, ξέραμε ότι είχαμε αδυναμίες και εκεί ρίξαμε το βάρος».

Για το κομβικό σημείο στην πορεία της ομάδας:
«Η αλήθεια είναι ότι η νίκη επί της Ρωσίας ήταν πολύ σημαντική, αλλά η λέξη μετάλλιο ”καρφώθηκε” μετά την επιτυχία με την Ολλανδία. Είχαμε μπει στα ημιτελικά και είχαμε αποκλείσει τη “χρυσή” Ολυμπιονίκη. Στο ματς με τις Ρωσίδες βέβαια δεν είναι ότι απλά νικήσαμε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο αυτή την ομάδα. Υπήρχε και κάτι πιο σημαντικό. Με την επιτυχία κόντρα στη Ρωσία και πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλο αλλά και ρίξαμε τη Ρωσία πάνω στις ΗΠΑ στα προημιτελικά. Είχαμε πάει στη Σανγκάη με στόχο αρχικά να πάρουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο. Είχαμε μελετήσει την Ισπανία, αλλά είδατε ότι στο πρώτο ματς τη νικήσαμε δύσκολα. Στη συνέχεια στο ματς με τη Βραζιλία είχαμε τα… ελληνικά φαινόμενα. Λίγο την υποτιμήσαμε, αλλά στο τέλος νικήσαμε. Εμείς αντιμετωπίσαμε στα νοκ άουτ ομάδες όπως είναι η Ολλανδία και η Ιταλία που είναι ευρωπαϊκές και έχουν αυτό το στυλ παιχνιδιού».

Για το γεγονός ότι η ομάδα έχει χρόνια τον ίδιο κορμό:
«Βέβαια, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε ομοιογένεια και ξέρουν τα κορίτσια πώς να διαχειριστούν τις δύσκολες καταστάσεις. Παίζουν χρόνια επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο και με τους συλλόγους τους».

Για την απουσία της Μαρίας Τσουρή:
«Η Έλενα η Κούβδου όχι απλά κάλυψε το κενό, αλλά έπαιξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν μπορούσα να περιμένω τίποτα παραπάνω. Έκανε ό,τι έπρεπε σε όλα τα ματς. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις της και ήταν ένας από τους λόγους που φτάσαμε στο χρυσό μετάλλιο».

Για το μέλλον του αθλήματος:
«Δεν είναι θέμα μέλλοντος. Υπάρχουν ταλέντο, όρεξη για δουλειά και σωστή προετοιμασία. Η Ομοσπονδία μάς βοηθάει όπως γίνεται. Η όρεξη παραμένει για επιτυχίες».

Για την ιδιαιτερότητα να προπονεί 13 γυναίκες:
«Κάποτε ένας προπονητής είχε πει ”οι άνδρες παίζουν για να είναι καλά. Οι γυναίκες όταν είναι καλά παίζουν”».

Πηγή: sport-fm.gr