Με… ενδεκάδα ανάγκης και σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της δυνατής βροχής ο άκεφος και κακός Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από την Γουέστ Χαμ χωρίς να δείξει κάτι θετικό. Ξεχώρισε πάλι ο Μαρίνος σαν αμυντικός χαφ.

Δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο φιλικό κόντρα στην Βόλφσμπουργκ έκανε ο Νίκος Νιόπλιας στην ενδεκάδα. Η πρώτη στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου χρησιμοποίησε τον Σπυρόπουλο(τον πρώτο διεθνή που πήρε λεπτά συμμετοχής) αντί του τραυματία Καντέ και στην κορυφή της επίθεσης του 4-2-3-1 με τον Ρουκάβινα αντί του Πετρόπουλου.

Τα πρόσωπα στις υπόλοιπες θέσεις έμειναν τα ίδια. Ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μπιάρσμιρ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Μελίσσης με τον Σαριέγκι. Μαρίνος και Σιμάο στα αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Γκαμπριέλ και σε ρόλο επιτελικού ο… κοντοκουρεμένος αλά λοκατζής Κλέϊτον.

Καμία σχέση

Δεδομένα ο Νιόπλιας θα περίμενε από τους παίκτες του να έχουν εικόνα ανάλογη με εκείνη του πρώτου εικοσαλέπτου με τους Γερμανούς. Με διάθεση, καλή κυκλοφορία της μπάλας και καθαρό μυαλό.
Ωστόσο, οι «πράσινοι» που ήταν αρκετά επηρεασμένοι από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και πρόσεχαν τα πόδια τους, δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό ενώ ο Ρουκάβινα ήταν τελείως αποκομμένος από τους υπόλοιπους την ώρα που ο Σίλβα Κλέιτον ταλαιπωρούσε την μπάλα.

Αν κάποιος ξεχώρισε από το «τριφύλλι» ήταν μόνο ο θετικός Μπίαρσιρ στο δεξί άκρο της άμυνας σε μία θέση που δεν γνωρίζει αλλά και ο Μαρίνος στον χώρο της μεσαίας γραμμής καταγράφοντας στο ενεργητικό του κάποια κλεψίματα.

Από κει και πέρα, το ματς δεν είχε μεγάλες φάσεις εκτός από δύο σουτ στην αρχή που εξουδετέρωσαν οι δύο πορτιέρο αλλά οι Άγγλοι στο φινάλε του πρώτου μέρους εκμεταλλεύθηκαν την αδράνεια σε μια στημένη φάση, ο Χίτσισμπέργκερ… όπλισε με το αριστερό και νίκησε τον Καρνέζη που φώναζε αρκετή ώρα να βγει κάποιος πάνω στην πάσα που έχει στην κομπίνα των… σφυριών.

Η επιστροφή και ο Μαρίνος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Νιόπλιας έδειξε ξεκάθαρα ότι θα έδινε χρόνο συμμετοχής σε κάποιους από τους διεθνείς πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν. Έτσι, εκτός από τους Γκαλίνοβιτς και Δημούτσο στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν και οι… μουντιαλικοί Νίνης(ως επιτςλικός) και Σεϊταρίδης.

Στο 61’ μπήκε και ο Βύντρα αντί του Σπυρόπουλου αλλά και ο Πετρόπουλος αντί του «χαμένου» σήμερα Ρουκάβινα που δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε και η ώρα του πιτσιρικά, του Χάρη Μαυρία που αρχικά έπαιξε αριστερά και στην συνέχεια πήγε δεξιά αλλάζοντας θέση με τον Δημούτσο.

Παρά τις αλλαγές και των δύο ομάδων ο ρυθμός ήταν για… ύπνο, καθώς ούτε ο Παναθηναϊκός αλλά ούτε και τα «σφυριά» δημιούργησαν κάτι αξιόλογο. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Αν προσθέσουμε και την δικαιολογημένη κούραση της εποχής έχουμε το σκηνικό που στήθηκε στο Κίτζμπουελ.

Αν κάτι μπορεί να κρατήσει ο Νιόπλιας από αυτό το φιλικό είναι μοναχά η συμμετοχή κάποιων εκ των διεθνών που ανεβαίνουν σιγά σιγά αλλά και η παρουσία του Στέργου Μαρίνου, ο οποίος έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ότι την «έχει» την θέση του αμυντικού χαφ και θα μπορέσει να δώσει λύσεις και εκεί. Θετικός και ο Σιμάο.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46′ Γκαλίνοβιτς), Σπυρόπουλος (61′ Βύντρα), Μπιάρσμιρ (46′ Σεϊταρίδης), Σαριέγκι, Μελίσης, Μαρίνος, Σιμάο, Κλέιτον (46′ Νίνης), Γκάμπριελ (46′ Δημούτσος), Ρουκάβινα (61′ Πετρόπουλος), Λέτο (67′ Μαυρίας).

Πηγή: gazzetta.gr