Εκεί που οι φίλοι του ΠΑΟΚ χαιρόντουσαν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άγιαξ τόσο με τις αποχωρήσεις παιχτών όσο και (κυρίως) με το κενό στην θέση του προπονητή, ξαφνικά αλλάζουν όλα και στην αγαπημένη του ομάδα.

Ο Μάριο Μπερέτα πρόλαβε να μείνει στην ομάδα κάτι περισσότερο από ένα μήνα προτού λυθεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του. Κάτι ηη κακή εικόνα της ομάδας στα φιλικά προετοιμασίες, κάτι οι γκρίνιες ορισμένων βασικών παιχτών που ήρθαν σε ρήξη μαζί του (όπως ο Πάμπλο Γκαρσία) ήταν αρκετά για να ραγίσει το γυαλί.

Την θέση του Ιταλού αναμένεται να πάρει ο Παύλος Δερμιτζάκης ο οποίος ήταν και ο πρώτος επιλαχών για την διαδοχή του Σάντος πριν προκύψει ο Μπερέτα.

Ο νέος κόουτς του Δικέφαλου θα έχει πολύ δουλειά καθώς θα πρέπει μέσα σε μία μόλις εβδομάδα θα πρέπει να έχει έτοιμη την ομάδα για να δώσει τον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς κόντρα στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Η πρόκριση επί των Ολλανδών μπορεί να μην σημαίνει και είσοδο στους ομίλους του Champions League (καθώς υπάρχει ένας ακόμα προκριματικός γύρος και ακόμα πιο δυνατο, θεωρητικά, αντίπαλο) ωστόσο εξασφαλίζει την συνέχεια στο Europa League.