Τυπική διαδικασία είναι οι σημερινοί αγώνες της ημιτελικής σειράς των play-offs της Α1, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός-Άρης.

Οι «αιώνιοι» από τη μια και οι Θεσσαλονικείς από την άλλη δεν κρύβουν πως το μυαλό τους βρίσκεται ήδη στη σειρά των τελικών, μεγάλων και μικρών, που αν-όπως όλα δείχνουν-γίνει απόψε το 3-0 σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, θα αρχίσουν την Πέμπτη.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (17:00, ΝΕΤ)

Πάνοπλος, αλλά με το μυαλό ήδη στο πώς θα «σπάσει» την έδρα του Ολυμπιακού στους επερχόμενους τελικούς, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» ετοιμάζονται για τη 19η νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τα ημιτελικά των play-offs της Α1 από την περίοδο 2004/05, όταν είχε γνωρίσει την πιο πρόσφατη ήττα του με 70-67 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Αυτό θα είναι το έκτο συνεχές «σκούπισμα» για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει το βλέμμα του στραμμένο στους μικρούς τελικούς απέναντι στον Άρη, όπου θα διεκδικήσει την τρίτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας. Ο Γιώργος Δέδας ξεπέρασε τον τραυματισμό του αλλά θα προφυλαχθεί εν όψει της επόμενης φάσης, ενώ ο Ρόουλ Μάρσαλ παραμένει στις ΗΠΑ δίπλα στην ετοιμόγεννη γυναίκα του και πιθανολογείται πως θα επιστρέψει την Τετάρτη.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Καρακατσούνης, Γκούμας και Πουρσανίδης. Αν χρειαστεί τέταρτος αγώνας για την πρόκριση, θα γίνει την Πέμπτη στο κλειστό της Πυλαίας (18:30).

Ολυμπιακός-Άρης (19:00, ΝΕΤ)

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την 31η νίκη του σε ισάριθμα ματς φέτος στην Α1, απέναντι στον Άρη. Η ώρα των τελικών και της διεκδίκησης της επιστροφής στην κορυφή της Α1 μετά από 14 χρόνια πλησιάζει. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πέραν των γνωστών (Βασιλόπουλος και Νεστέροβιτς τραυματίας, ο Νίλσεν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής), αφού και το διάστρεμμα του Τζαμόν Γκόρντον αποδείχτηκε επιπόλαιο. Στον αντίποδα, ο Άρης ταξίδεψε για την Αθήνα χωρίς τους τραυματίες Μπράουν, Ταπούτο και Ουίντερς, που προφυλάσσονται εν όψει των αγώνων με τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Κώστας Σλούκας, που δεν είχε αγωνιστεί στα δύο πρώτα ματς λόγω της συμφωνίας στο πλαίσιο του δανεισμού του από τους «ερυθρόλευκους», αλλά αυτή τη φορά πιθανώς να παίξει κανονικά.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Παπαπέτρου, Μητσόπουλος και Κατραχούρας. Αν χρειαστεί τέταρτος αγώνας για την πρόκριση, θα γίνει την Πέμπτη στο Αλεξάνδρειο (20:30).

Πηγή: sport-fm.gr