Αήττητη παραμένει η Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Κροατία. Στον έκτο της αγώνα, η εθνική των Νέων Ανδρών σημείωσε την έκτη σερί επιτυχία απέναντι στη Σερβία με 62-63 και την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία με στόχο την είσοδο στους «4».

Σχολιάζοντας την πορεία της εθνικής μας, ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Κώστας Μίσσας, τόνισε: «Είμαστε λίγο κουρασμένοι, αλλά είμαστε και καλά. Προχωράμε μπροστά και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Σερβία. Επιθετικά δεν είχαμε καλά ποσοστά, υπήρχε το αρνητικό ότι φορτώθηκε με 4 φάουλ γρήγορα ο Παππάς και έμεινε εκτός για σημαντικό διάστημα στον αγώνα. Θεωρώ, από την άλλη, ότι η άμυνα ήταν αυτή που μας κράτησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Κάποια στιγμή η Σερβία ξέφυγε με 7 πόντους, αλλά είχαμε υπομονή, καλές επιλογές και καθαρό μυαλό, χωρίς να αφήσουμε το παιχνίδι σε καμία περίπτωση. Έγινε και ένα παιχνίδι τακτικής με τα σχήματα να αλλάζουν, αλλά στο τέλος ένα άστοχο σουτ και ένα αμυντικό ριμπάουντ, ένα λέι απ στην άλλη άκρη μάς έδωσαν τη νίκη».

Ο Έλληνας τεχνικός, προσπαθώντας να μεταδώσει το κλίμα για την επικείμενη αναμέτρηση με τη Ρωσία, τόνισε, «Δεν έχουμε ακόμη σαφή εικόνα της Ρωσίας, γιατί αγωνιζόταν σε άλλη πόλη. Περιμένουμε τα DVD, να μελετήσουμε τον αντίπαλό μας. Είναι ψηλή ομάδα, καλή, έχει τον πρώτο ριμπάουντερ της διοργάνωσης. Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου τα τρία επόμενα παιχνίδια θα καθορίσουν τα πάντα. Χρειάζεται καθαρό μυαλό, πρέπει να ξεκουραστούμε απόψε, ώστε από αύριο να υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας και κρίνουν τα πάντα. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια, βρισκόμαστε στην πρώτη θέση του ομίλου, αλλά για εμάς είναι σημαντικό ότι τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν αποδίδοντας και καλό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση. Ό,τι κάναμε μέχρι τώρα, όμως, είναι μόνο η βάση που μας δίνει τη δυνάτοτητα να διεκδικήσουμε κάτι καλό στα τρία επόμενα παιχνίδια, με το πρώτο βήμα να γίνεται μεθαύριο».