Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες στις οποίες αγωνίζονται στη Β’ Εθνική (Football League) έκαναν τέσσερις Πολωνοί ποδοσφαιριστές σε ιστοσελίδα της πατρίδας τους. Από απειλές μπράβων, μέχρι επιθέσεις οπαδών και καθυστερήσεις πληρωμών είναι μερικά από όσα αναφέρουν για το θαυμαστό κόσμο της δεύτερης κατηγορίας.

Ο Πάτρικ Αλεξάντροβιτς, που αγωνίζεται στη Δόξα Δράμας ενώ έχει περάσει από Μαρκό, ΑΕ Γιάννενα, Καβάλα και Θρασύβουλο, έκανε σοβαρές καταγγελίες για συνθήκες τρομοκρατίας στο γήπεδο της Ηλιούπολης. Αναφερόμενος στο περσινό ματς μεταξύ Ηλιούπολης και Θρασύβουλου (2-2) είπε: «Υπάρχει ένας στενός διάδρομος στο γήπεδο, όπου στέκονταν κάποιοι εύσωμοι σεκιούριτι και μας απειλούσαν. Μας είπαν ‘αν χάσετε θα έχετε ένα ωραίο απόγευμα. Να μη φοβάστε’. Κι άλλες ομάδες είχαν παρόμοια προβλήματα. Οι άνθρωποι της ασφάλειας της συγκεκριμένης ομάδας δεν απειλούσαν μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια της. Πολλές φορές οι ομάδες έχουν τους μπράβους τους. Για παράδειγμα στο γήπεδο του Λεβαδειακού υπήρχαν σεκιούριτι που απειλούσαν τους παίκτες».

Όσο για τα οικονομικά δεδομένα, είπε: «Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο συμβόλαια, ένα επίσημο κι ένα ανεπίσημο. Μερικά χρήματα τα παίρνουμε κάτω από το τραπέζι. Στο τέλος της σεζόν, όμως, αφήνουμε ένα μέρος του μισθού μας. Εγώ είχα πάει στη FIFA και το Σεπτέμβριο κέρδισα την υπόθεση. Στην Ελλάδα κάνουν κουμάντο αυτοί που έχουν λεφτά. Κι έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις με τους διαιτητές».

Ο Ματσέι Μπικόφσκι, που έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Βέροια, κατήγγειλε ξανά απειλές που δέχτηκε για να λύσει το συμβόλαιό του με το Διαγόρα. «Μπήκαν στο γραφείο τρεις άνδρες με μαύρα γυαλιά. Ο ένας με γράπωσε από το πόδι, ένας άλλος μου είπε πως θα μου σπάσει τα δάχτυλα αν δεν υπογράψω τα χαρτιά. Για μισό χρόνο δεν μπορώ να παίξω μπάλα επειδή δεν μου έστελναν την κάρτα και η υπόθεση πήγε στη FIFA. Στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει ποτέ να τιμωρείται κάποιος, παρότι τυπικά έχει επιληφθεί της υπόθεσης η δικαιοσύνη».

Ο Μπάρτοζ Ταραχούλσκι, που αγωνίζεται στο Διαγόρα, είπε με τη σειρά του: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά. Έχουμε κάνει απεργία δύο ημέρες. Πήραμε κάποια λεφτά. Όταν οι παίκτες δεν αντιδρούν, δεν παίρνουν χρήματα. Στην Καβάλα και τη Βέροια, που επίσης έχω αγωνιστεί, δεν είχα τέτοια προβλήματα».

Ο Πιότρ Βλόνταρτσικ του ΟΦΗ αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στον αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. «Ήταν σαν καμπαρέ. Οι οπαδοί των γηπεδούχων σταμάτησαν κάποιες φορές το ματς και τελικά ένας από αυτούς μπήκε στο γήπεδο και χτύπησε τον τερματοφύλακά μας. Ευτυχώς δεν είχε κάτι σοβαρό. Ο διαιτητής διέκοψε το ματς και ξαφνικά μετά από μία ώρα μάς είπε να επιστρέψουμε. Κάποια άλλη φορά οι οπαδοί μας είχαν σταματήσει το πούλμαν στο δρόμο και μία άλλη μας είχαν πετάξει αυγά στο αεροδρόμιο».

Πηγή: sport-fm.gr