Τα σενάρια είναι πολλά αλλά ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς δήλωσε πως η ΑΕΚ δεν του έχει πει να φύγει, ενώ ξεκαθάρισε πως κανείς στην ομάδα δε θα έχει δικαιολογίες τη νέα σεζόν. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός τοποθετήθηκε και για την άσχημη διετία από την οποία προέρχεαι η ΑΕΚ και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη Μαϊστόροβιτς.

Ήσουν βασικός στην ομάδα που είχε μία δύσκολη διετία. Γιατί η ΑΕΚ συνδύασε και κακό ποδόσφαιρο και άσχημα αποτελέσματα;

«Αν μπορούσα να εξηγήσω αυτά που έγιναν τα δύο προηγούμενα χρόνια θα ήμουν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Δεν μπορούσαμε να φτάσουμε πέρυσι στα επίπεδα που μας είχαν ζητηθεί. Φέτος έχουν προστεθεί κάποιοι παίκτες, Δέλλας, Λυμπερόπουλος, θα έρθουν κι άλλοι παίκτες. Δεν θα έχουμε φέτος καμία δικαιολογία».

Πέρυσι διέκρινες κάποια προβλήματα στις σχέσεις;
«Νομίζω ότι τα προβλήματα της περσινής χρονιάς είναι τα προβλήματα κάθε ομάδας. Ίσως κάποιοι εξωτερικοί παράγοντας έψαχναν να βρουν προβλήματα. Με την προσθήκη κάποιων παικτών θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε κάνει ως τώρα μία πολύ καλή προετοιμασία και συνεχίζουμε».

Πώς νιώθεις που διαβάζεις ότι η ΑΕΚ σκέπτεται την παραχώρησή σου;

«Σε αυτή τη δουλειά πάντα υπάρχουν φήμες. Είμαι επαγγελματίας και αυτό που μπορώ να κάνω εγώ από την πλευρά μου είναι να παραμένω συγκεντρωμένος και να κάνω τη δουλειά μου. Έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο».

Έχεις αναφερθεί στους συμπατριώτες σου για τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ. Σε έχουν επηρεάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό;

«Σίγουρα η ομάδα δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Όπως και η χώρα εξάλλου. Έχουν ξεπεραστεί κάποια προβλήματα. Ο επαγγελματίας δεν πρέπει να επηρεάζεται από τέτοια προβλήματα».

Τι είδους εξωτερικοί παράγοντες εννοούσες πριν και τι διαφορετικό βλέπεις στη φετινή προετοιμασία;

«Όπως είπα και πριν την πρώτη χρονιά ήμασταν πολλοί παίκτες από διάφορες χώρες. Τώρα είμαστε δύο χρόνια μαζί, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ήρθε ο Λύμπε, ο Δέλλας, ήρθε και ο Ντιόπ που θα προσφέρει στην ομάδα. Το κλίμα είναι καλό και θα βοηθήσει».

Για τους εξωτερικούς παράγοντες, δεν μας είπες όμως;

«Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε κάτι τέτοιο. Αυτό το πράγμα υπάρχει παντού».

Τι προσδοκάς να φέρει ο Ντιόπ στην ομάδα; Τι έλειπε πέρυσι;

«Νομίζω με την ποιότητα, την εμπειρία που έχει θα βοηθήσει. Έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο. Έχει παίξει στην Εθνική του ομάδα, στην Πρέμιερ Λιγκ. Θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής βέβαια».

Η άμυνα δείχνει να αλλάζει. Άλλο δεξί μπακ, άλλο αριστερό, ήρθε ο Δέλλας. Πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να δέσετε όλοι μαζί;

«Ο Γιάχιτς είχε πέρυσι κάποια παιχνίδια σαν δεξί μπακ. Ο Λαγός είχε παίξε αριστερά και μπορεί να βοηθήσει. Έχουμε αρκετό χρόνο για να δέσουμε».

Ένα σχόλιο για τον Μανωλά και τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του;

«Νομίζω ότι τον είδαμε σε 5-6 παιχνίδια να είναι φανταστικός. Έχει πολύ ταλέντο. Αν αλλάξει λίγο φιλοσοφία μέσα στον αγώνα τότε έχει μεγάλο μέλλον».

Πηγή: gazzetta.gr