Έστω και με… χρονοκαθυστέρηση, η «γενναιοδωρία» της άμυνας της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν πέρασε «στο ντούκου» από τον Μανόλο Χιμένεθ. Στην πρώτη προπόνηση που τους… πέτυχε μαζεμένους μετά το ντέρμπι, ο Ισπανός έβαλε «γκάζια» στους παίκτες του για την αμυντική τους συμπεριφορά.

Τους ξεκαθάρισε, δε, πως στο μέλλον «όποιος δεν μπορεί, θα φεύγει…». Στην πρώτη -προαιρετική- προπόνηση μετά το ματς φιλοτιμήθηκαν να πάνε μόνο οι Λυμπερόπουλος-Δέλλας. Την Τρίτη όλη η ομάδα είχε ρεπό. Την Τετάρτη, λοιπόν, που τους είχε όλους απέναντί του, ο Χιμένεθ δεν θα μπορούσε να… προσποιηθεί πως ξέχασε τα αμυντικά «δώρα» της Κυριακής.

«Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό φάγαμε τρία γκολ από έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους προσπάθησαν. Θέλω, όμως, να είστε πρώτα αμυντικοί και μετά οτιδήποτε άλλο. Πρώτα να μαρκάρετε σωστά, αυτή είναι η δουλειά σας. Να είναι σωστοί αμυντικοί και τα άλλα μετά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ.

Αφού τους τόνισε, λοιπόν, ότι «δεν θέλω να ξαναδώ αυτά που έγιναν» (αδράνεια του Μάκου στο πρώτο γκολ, αδράνεια… γενική στο δεύτερο γκολ και αδυναμία του Μανωλά στο τρίτο -έστω και με τη δεύτερη- να κόψει τον… δεινό ντριμπλέρ, Καντέ), ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχθεί παρόμοια «κρούσματα» στο μέλλον: «Από ‘δώ και πέρα, όποιος έχει ενοχλήσεις και δεν είναι 100% έτοιμος -είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά- θα φεύγει από την προπόνηση και δεν θα παίζει».

Πηγή: sport-fm.gr