Ήρεμο ήταν το κλίμα κατά την διάρκεια της πτήσης του Ολυμπιακού για το Κάουνας. Η κρισιμότητα του αυριανού αγώνα με την Ζαλγκίρις είναι μεγάλη, όμως άπαντες προσπαθούσαν να ηρεμήσουν και να αποφορτιστούν. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε ότι από την στιγμή που η πτήση ήταν τσάρτερ, η αποστολή θα απέφευγε μεγάλο μέρος της ταλαιπωρίας, αφού η καθυστέρηση θα ήταν περισσότερη, λόγω των όσων έγιναν χθες στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Άπαντες έφτασαν στην ώρα τους στο ραντεβού για το αεροδρόμιο και μετά τις καθιερωμένες δηλώσεις πήραν τις θέσεις τους στο αεροπλάνο. Στις πρώτες θέσεις καθόταν το τεχνικό επιτελείο, ενώ οι παίκτες διάσπαρτοι πιο πίσω.

Οι περισσότεροι ήταν ήρεμοι, καθώς προτιμούσαν να περάσουν την ώρα τους παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια στα κινητά τους τηλέφωνα ή στους φορητούς τους υπολογιστές. Ψυχή της παρέας ο Γιάννης Μπουρούσης που αστειευόταν με συμπαίκτες και εκπροσώπους του Τύπου, πιο ήρεμοι ήταν οι υπόλοιποι Έλληνες που απολάμβαναν ανάγνωση βιβλίων και εφημερίδων. Ο Τζαμόν Γκόρντον, ως γνωστός φιλόμουσος, άκουγε με τα τεράστια ακουστικά του μουσική, ενώ οι Μάρκο Κέσελ και Γιοτάμ Χαλπερίν είχαν πέσει σε βαθύ ύπνο.

Όταν το αεροπλάνο άρχισε να προσγειώνεται, το λευκό τοπίο ήταν ευδιάκριτο, αφού το χιόνι είχε σκεπάσει όλη την πόλη και έκανε την εικόνα μαγική. Η θερμοκρασία ήταν στο -5 ενώ η ώρα ήταν μεσημεριανή και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν για αυτούς που δεν άντεχαν. Μάλιστα κάποιοι τόλμησαν να πιάσουν και λίγο χιόνι στα χέρια τους, ενώ ο μοναδικός που φαινόταν να μην καταλαβαίνει τίποτα ήταν ο Τεόντοσιτς, που βγήκε από το αεροπλάνο φορώντας μόνο ένα φούτερ, την ώρα που οι άλλοι ήταν κουκουλωμένοι μέχρι το τριχωτό της κεφαλής…

Πάντως, αυτό που γινόταν εύκολα κατανοητό για μία ακόμη φορά, είναι πως η πειθαρχία στην ομάδα περισσεύει, κάτι για το οποίο εγγυητής είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Πηγή: sportfm.gr