Σε ιστοσελίδα που ασχολείται εκτενώς με το ρεπορτάζ της Φιορεντίνα μίλησε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι και αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, ενόψει του τελικού του Europ Conference League, ενώ είπε τα καλύτερα για τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι που πήρε τη θέση του στον Παναθηναϊκό.

Ο ιταλικός Τύπος ασχολείται καθημερινά πλέον με τους Ερυθρόλευκους αφού θα είναι ο αντίπαλος των Βιόλα στον τελικό της 29ης Μαΐου και ο Μπρινιόλι έκανε δηλώσεις στο «violanews», όπου του ζητήθηκε να περγράψει τον Ολυμπιακό.

«Πριν τρεις μήνες ο Ολυμπιακός ήταν μία άλλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα μια δυνατή και οργανωμένη ομάδα. Είχε πολλά προβλήματα φέτος μέχρι τον Φεβρουάριο, γιατί άλλαξε δύο προπονητές. Η ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα μέχρι τον Φεβρουάριο-Μάρτιο. Από τον Φεβρουάριο, τότε μάλλον βρήκαν αυτό που ήθελαν και ξεκίνησαν και ανέβηκαν.

Ωστόσο, έχουν σημαντικούς παίκτες. Ένα παράδειγμα; Ο μπακ Ροντινέι, αλλά και ο Ελ Αραμπί, ο επιθετικός. Υπάρχουν επίσης πολύ καλοί, ο τερματοφύλακας Τζολάκης είναι νέος και παίζει μόνο λίγο καιρό αλλά είναι πολύ καλός. Ο Ελ Κααμπί τα πάει πολύ καλά, αλλά ο Ελ Αραμπί είναι επίσης πολύ δυνατός. Γενικά μιλάμε για μια ομάδα που είναι σίγουρα προετοιμασμένη και ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο και που τους τελευταίους τρεις μήνες έχει βρει την κατάλληλη θέση και το έχει αποδείξει», είπε ο Ιταλός τερματοφύλακας των Πράσινων, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τον Ντραγκόφσκι.

«Ο Ντράγκο ήρθε τον Ιανουάριο για να με αντικαταστήσει αφού ο σύλλογος αποφάσισε να με αφήσει εκτός επειδή δεν ανανέωσα το συμβόλαιό μου. Αποφάσισαν να κάνουν αυτή την επιλογή και καλά κάνουν. Είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας. Ο Βίτορ Ούγκο από την άλλη βρίσκει λιγότερο χώρο. Είναι δύο εξαιρετικά παιδιά, δύο σπουδαίοι επαγγελματίες. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Βίτορ Ούγκο βρίσκει λιγότερο χώρο από τον Ντραγόφσκι, κάνουν τη δική τους διαδρομή».