Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της 31ης αγωνιστικής της Premier League με στόχο τη νίκη που θα τη διατηρούσε στην κορυφή, δεν κατάφερε όμως κάτι καλύτερο από το 2-2 και είναι πλέον ισόβαθμη με την Άρσεναλ, η οποία όμως είναι 1η λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Το ντέρμπι του Όλντ Τράφορντ άρχισε με τους γηπεδούχους να σκοράρουν στο 2′ με τον Γκαρνάτσο αλλά ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, με τους φιοξενούμενους, από την άλλη πλευρά, να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 3′ με το τετ α τετ του Σομποσλάι που νικήθηκε από τον Ονάνα.

Στο 18′ ο Ούγγρος έχασε νέα ευκαιρία και τελικά στο 23′ ήρθε το 0-1 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με το γυριστό σουτ του Ντίας μετά το κόρνερ του Ρόμπερτσον και την κεφαλιά του Νούνιες. Η Λίβερπουλ είχε το προβάδισμα και είχε και μεγάλες ευκαιρίες με τον Σαλάχ για δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν το έβαλε και τελικά το πλήρωσε στο β’ μέρος…

Στο 50′ ο Μπρούνο Φερνάντες, μετά το τεράστιο λάθος του Κουάνσα, με σουτ από το… κέντρο αιφνιδίασε τον Κέλεχερ για το 1-1 και στο 67′ ο πιτσιρικάς Μέινου με υπέροχο σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι για το 2-1 βάζοντας φωτιά στις εξέδρες!

Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν κάνει, πλέον, την ανατροπή και οι φιλοξενούμενοι ήταν με την πλάτη στον τοίχο, στο 82′ όμως πήραν πέναλτι μετά την ανατροπή του Έλιοτ από τον Γουάν Μπισάκα και ο Σαλάχ εκτέλεσε στο 784′ για το 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος οι Άρσεναλ και Λίβερπουλ είναι μαζί στους 71 βαθμούς αλλά οι Λονδρέζοι έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων, με τη Μάντσεστερ Σίτι να ακολουθεί με 70.