Η ισπανική αστυνομία διεξάγει έρευνα στη Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (RFEF) στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενα παράτυπα συμβόλαια τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει προβεί σε συλλήψεις.

Λίγα λεπτά αργότερα, ισπανικά Μέσα έδειξαν με το δάχτυλο τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία ερευνά το σπίτι του στη Γρανάδα.

Σύμφωνα με την Europa Press, η αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του Πρωτοδικείου, σε συντονισμό με την Ειδική Εισαγγελία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Έχει επίσης την υποστήριξη της EUROPOL και διεξάγεται σε διάφορες επαρχίες της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, προβλέπεται η έφοδος και η έρευνα σε έντεκα σπίτια, καθώς και η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Έχουν ήδη γίνει αρκετές συλλήψεις στο πλαίσιο της διαδικασίας, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε συνολικά επτά συλλήψεις και αφορά επίσης άλλα πέντε άτομα που βρίσκονται υπό έρευνα.

Οι έφοδοι εντάσσονται στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με φερόμενες εγκληματικές πράξεις που σχετίζονται με διαφθορά σε επιχειρήσεις, αθέμιτη διοίκηση και ξέπλυμα χρήματος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Πρωτοδικείο και η εντολή υπ’ αριθμόν 4 είναι αυτή που άρχισε να ερευνά τη σύμβαση για τη μεταφορά του Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία που υπέγραψε ο τότε πρόεδρος της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, με τον επιχειρηματία και πρώην ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ.

Πηγή: gazzetta