Η φάση των «16» του Champions League συνεχίστηκε με άλλα δύο παιχνίδια, στα οποία η Λάτσιο νίκησε με 1-0 τη Μπάγερν Μονάχου και κέρδισε το δικαίωμα να ελπίζει ενόψει της ρεβάνς ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν επιβλήθηκε με 2-0 της Σοσιεδάδ και είναι ξεκάθαρα το φαβορί για πρόκριση στους προημιτελικούς.

Στο Ολίμπικο της Ρώμης η Μπάγερν, όπως αναμενόταν, είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της και έδειχνε ότι είναι πιο ποιοτική ομάδα από τους Λατσιάλι, όπως έδειχνε παράλληλα ότι έχει και προβλήματα όμως. Σοβαρά προβλήματα. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ απείλησε με κάποια σουτ αλλά πραγματική ευκαιρία είχε μόνο μία και ήταν αυτή του 40ου λεπτού, όταν ο Μουσιάλα δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά μετά την πάσα του Μίλερ.

Από εκεί και πέρα, η Λάτσιο συνέχισε να ακολουθεί κατά γράμμα την τακτική της στο β’ μέρος και όχι μόνο δεν ένιωθε μεγάλο κίνδυνο αλλά κατάφερε και να σκοράρει. Στο 65′ ο Ουπαμεκανό ανέτρεψε τον Ισακσεν και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα, με τον Ιμόμπιλε να εκτελεί στο 69′ και να γράφει το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού οι Βαυαροί δεν κατάφεραν να αντιδράσουν ποτέ.

Ξεκάθαρο φαβορί η Παρί

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχθηκε τη Σοσιεδάδ και τη νίκησε με 2-0, κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς. Οι Γάλλοι απείλησαν στο 6′ με σουτ του Μπαπέ από καλή θέση και είχαν ευκαιρία στο 25′ με το τετ α τετ του Ντεμπελέ που έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με το οριζόντιο δοκάρι των Ισπανών σε δυνατό σουτ του Μερίνο στο 45′.

Στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 58′ η Παρί άνοιξε τελικά το σκορ με την προβολή του Μπαπέ μετά το κόρνερ του Ντεμπελέ και την κεφαλιά του Μαρκίνιος, για να ακολουθήσει στο 64′ το οριζόντιο δοκάρι σε τρομερό σουτ του Γάλλου επιθετικού. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήλεγχε γενικά την κατάσταση και τελικά πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 70′ με τον Μπαρκολά που απέφυγε τον Τραορέ και νίκησε τον Ρεμίρο στο τετ α τετ (2-0).