Το γκολ του Αϊτόρ στο 11′ έβαλε από νωρίς μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ο Ατρόμητος όμως δεν πτοήθηκε, ισοφάρισε με τον Αντζιέλσκι στο 25′, προσπέρασε με τον Γιουμπιτάνα στο 42′ και κράτησε το 1-2 ως το τέλος, χάρη και στον Τσιντώτα που απέκρουσε πέναλτι του Ιωαννίδη στο 90′, γεγονός που του δίνει προβάδισμα για την πρόκριση στους «4».

Ο Φατίχ Τερίμ είχε στην αρχική 11άδα τους νεοαποκτηθέντες Μπακασέτα, Ούγκο, Ντραγκόφσκι και ο διεθνής Έλληνας άσος ήταν αυτός που είχε την πρώτη ευκαιρία, στο 10′, με το ωραίο σουτ στο δοκάρι με το δεξί. Μια φάση που ουσιαστικά ήταν η… προαναγγελία για το γκολ που ήρθε στο επόμενο λεπτό από τον Αϊτόρ, ο οποίος εκτέλεσε από κοντά τον Τσιντώτα μετά το γύρισμα, έστω με κόντρα, του Τζούριτσιτς.

Προβάδισμα από νωρίς, επομένως, για τους Πράσινους, οι οποίοι στο 19′ θα μπορούσαν να το διευρύνουν αλλά ο Αϊτόρ νικήθηκε αυτή τη φορά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα μετά την κίνηση που έκανε στην πλάτη της άμυνας έπειτα από τη μπαλιά του Ούγκο.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, κυλούσε καλά για τους γηπεδούχους, στο 25′ όμως ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να φανούν επιθετικά και φάνηκαν… για τα καλά, αφού ισοφάρισαν. Ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε το σουτ του Έρλινγκμαρκ, δεν μπορούσε όμως να κάνει τίποτα στην επαναφορά, με τον Αντζιέλσκι να γράφει το 1-1 μετά την εξέταση του VAR που έδειξε ότι δεν υπήρχε οφσάιντ.

Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 32′, οι Περιστεριώτες πήγαν και για δεύτερο γκολ μετά το όχι καλό διώξιμο του Ούγκο αλλά ο Ντραγκόφσκι είπε «όχι» στον Γιουμπιτάνα, ο οποίος όμως θα… έπαιρνε την εκδίκησή του στη συνέχεια.

Αφού πρώτα ο Μαντσίνι έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 34′ στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ από κοντά μετά το γύρισμα του Αϊτόρ, ο Ατρόμητος βγήκε πολύ γρήγορα και πολύ ωραία στην αντεπίθεση στο 42′ και ο Γιουμπιτάνα πλάσαρε όπως έπρεπε για το 1-2.

Από εκεί και πέρα, άπαντες περίμεναν να δουν ποια θα ήταν η αντίδραση των Πράσινων, οι οποίοι στο 61′ πλησίασαν στην ισοφάριση αλλά το τελείωμα του Αϊτόρ, αν και ελεύθερος μετά την πάσα του Μπακασέτα, δεν ήταν καλό και η ευκαιρία χάθηκε.

Λίγα λεπτά μετά, στο 67′, ήταν η σειρά του Βαλένσια να χάσει ευκαιρία για τους Περιστεριώτες μετά την ωραία συνεργασία με τον Αντζιέλσκι, με τον Τερίμ να κάνει αλλαγές και να ρίχνει στο παιχνίδι τον Ιωαννίδη βγάζοντας τον Μπακασέτα.

Το παιχνίδι είχε μεγάλο ενδιαφέρον αφού ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση και στο 75′ είχε πολύ καλή ευκαιρία μετά την εκπληκτική μπαλιά του Ιωαννίδη για τον Μπερνάρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Τσιντώτα.

Ευκαιρία που δεν ήταν η μεγαλύτερη για τους γηπεδούχους όμως, αφού στο 86′ ο Ιωαννίδης βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από μια αψιμαχία με τον Ασεβέδο και ο διαιτητής πήγε στο VAR και αμέσως μετά έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον διεθνή Έλληνα φορ να αναλαμβάνει και την εκτέλεση και τον Τσιντώτα να αποκρούει και να κρατάει το 1-2, το οποίο δίνει τον πρώτο λόγο στον Ατρόμητο ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Αράο (71’ Ρουμπέν Πέρεθ), Βιλένα (60’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (87’ Ζέκα), Μπακασέτας (71’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Τζούριτσιτς.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65’ Βαλένσια), Αθανασίου, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (65’ Κούεν), Ρομπάιγ (76’ Πομώνης), Βρακάς (65’ Ντε Μποκ), Αντζιέλσκι (94’ Βέργος).