Οι αποκλεισμοί της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού από το κύπελλο Ελλάδας αλλάζουν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη νέα σεζόν, αφού ο 4ος της Stoiximan Super League ενδέχεται να μείνει εκτός Ευρώπης τελικά.

Η Ελλάδα θα έχει 4 και όχι 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια τη νέα σεζόν, με τον πρωταθλητή να πάει στο Champions League, τον 2ο ή τον κυπελλούχο στο Europa League και τον 3ο με τον 4ο να συμμετέχουν στο Europa Conference League. Οι αποκλεισμοί των Κιτρινόμαυρων και των Ερυθρόλευκων στο κύπελλο, όμως, μπορεί να φέρουν αλλαγές.

Η ομάδα που μπορεί να το πετύχει αυτό, αυτή που θεωρητικά έχει τις καλύτερες πιθανότητες, είναι ο Άρης, ο οποίος στους «8» του κυπέλλου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός και αν, όπως αναμένεται, προκριθεί στους «4» θα συναντήσει όποιον περάσει από το ΟΦΗ – Παναιτωλικός.

Ο Άρης, με λίγα λόγια, είναι ήδη φαβορί για να βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου, με την πιθανότερη θέση του στο πρωτάθλημα να είναι η 5η. Εκεί βρίσκεται τώρα, τουλάχιστον, στο -5 από τον Ολυμπιακό. Αν, λοιπόν, οι Κίτρινοι είναι στον τελικό και κατακτήσουν το τρόπαιο χωρίς να είναι στην πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος, παίρνουν αυτοί το εισιτήριο για το Europa League.

Ο 2ος και ο 3ος του πρωταθλήματος θα πάνε στο Europa Conference League και ο 4ος θα μείνει εκτός Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή στην 4η θέση της βαθμολογίας είναι ο Ολυμπιακός, στο -4 από την ΑΕΚ.