Οι Γιούτα Τζαζ διέλυσαν με 127-90 τους Ντάλας Μάβερικς σε ματς για το πρωτάθλημα του NBA εντός έδρας, αλλά αυτό που ξεχώρισε περισσότερο από το παιχνίδι ήταν το μήνυμα που έστειλε ένας ραβίνος και δύο φίλοι του στον άσο των «Μαβς», Κάιρι Ίρβινγκ.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ στο παρελθόν, όσο αγωνιζόταν στους Μπρούκλιν Νετς, είχε τιμωρηθεί για πέντε ματς, επειδή προώθησε ταινία με αντισημιτικό περιεχόμενο. Έκτοτε, θεωρείται πως είναι αντισημίτης και αρνητής του Ολοκαυτώματος.

Έτσι, ο Αβρέμι Ζίπελ και οι δύο φίλοι του, επίσης ραβίνοι, περίμεναν πώς και πώς την επίσκεψη του Ίρβινγκ στη Γιούτα, προκειμένου να του στείλουν το μήνυμά τους. Πήγαν στο γήπεδο κρατώντας πλακάτ που έγραφαν: «Είμαι Εβραίος και είμαι περήφανος». Φυσικά, τα πλακάτ τράβηξαν την προσοχή όλων. «Δεν θέλαμε να προσβάλουμε ούτε να κοροϊδέψουμε τον Ίρβινγκ», τόνισε χαρακτηριστικά ο ραβίνος Ζίπελ και συνέχισε: «Είμαι Εβραίος, είμαι περήφανος Εβραίος. Είμαι εδώ απόψε, για να συμπαρασταθώ στον λαό μου και σε όσα έχει αντέξει».

Πάντως, οι Τζαζ ως σύλλογος ήθελαν να ρίξουν τους τόνους και κάλεσαν τους συγκεκριμένους οπαδούς, να μην επιδεικνύουν τα πλακάτ. «Ο κώδικας συμπεριφοράς που υπάρχει στην ομάδα έχει τεθεί σε ισχύ, ώστε τα παιχνίδια να διεξάγονται χωρίς τέτοιου είδους περισπασμούς και αναστάτωση. Αν μία πινακίδα αποσπά την προσοχή ή πυροδοτεί αντιδράσεις σε έναν παίκτη, ζητάμε πάντα να αφαιρεθεί», ανέφερε η ομάδα. Ωστόσο, αυτό δεν έπεισε τον ραβίνο και τους φίλους του, οι οποίοι υποστήριξαν σε τοπικά ΜΜΕ πως ο Κάιρι Ίρβινγκ διαμαρτυρήθηκε στους υπεύθυνους και ζήτησε να απομακρυνθούν τα πλακάτ.