Το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένιφερ Ερμόσο, παίκτρια της εθνικής ομάδας γυναικών της Ισπανίας, μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το περασμένο καλοκαίρι είχε ως συνέπεια να χάσει τελικά τη θέση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας και τώρα είναι και κατηγορούμενος σε δίκη.

Αυτή γίνεται στη Μαδρίτη και η Ερμόσο κατέθεσε για περίπου 2,5 ώρες, αναφερόμενη σε αυτό που έγινε τον περασμένο Αύγουστο και προκάλεσε σάλο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όπως, λοιπόν, είπε η παίκτρια της εθνικής Ισπανίας, το φιλί δεν ήταν συναινετικό αλλά «αναπάντεχο», όπως το χαρακτήρισε, διαψεύδοντας έτσι τον ισχυρισμό του Ρουμπιάλες.

Ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση, με τους δικαστές να εξετάζουν βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καθώς και ανακοινώσεις που είχαν βγει για το θέμα, με την Ερμόσο να υποστηρίζει σε μία από αυτές ότι το φιλί ήταν συναινετικό.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, το όνομά της μπήκε στη σχετική ανακοίνωση έπειτα από πιέσεις που δέχθηκε καθώς ο Ρουμπιάλες έβλεπε ότι ο ντόρος δεν ηρεμούσε και ότι θα μπορούσε, όπως και έγινε τελικά, να χάσει τη θέση του στην προεδρία της ομοσπονδίας.