Η Φλουμινένσε έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και περιμένει να δει ποια εκ των Μάντσεστερ Σίτι ή Ουράβα θα είναι ο αντίπαλό της, με τον Μαρσέλο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο 2-0 επί της Αλ Αχλί.

Η πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής αντιμετώπισε την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας στην Τζέντα και επικράτησε με 2-0, κλείνοντας έτσι θέση για τον τελικό της Παρασκευής (22/12), περιμένοντας να μάθει την αντίπαλό της.

Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για τη Φλουμινένσε και τελικά αυτός που το… ξεκλείδωσε ήταν ο Μαρσέλο, ο οποίος στο 67′ εξέθεσε τον Τούα με τη ντρίμπλα που του έκανε και τον ανάγκασε να τον ανατρέψει, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και τον Αρίας, ο οποίος είχε δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, να εκτελεί στο 71′ και να ανοίγει το σκορ (1-0).

Από εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι σκόραραν και στο 90′ με τον Κένεντι για το 2-0, σφραγίζοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.