Αφότου ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε την 8η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του τον περασμένο Οκτώβριο και με κάθε επιχείρημα υπέρ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύγκριση για το ποιος είναι ο καλύτερος των δύο να μην μπορεί να σταθεί από μόνο του, στη Σαουδική Αραβία οι αντίπαλοι οπαδοί «πικάρουν» τον Πορτογάλο, φωνάζοντας το όνομα του Αργεντινού.

Και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν το αποδέχεται έτσι απλά. Αντιδρά. Στη μια περίπτωση, η ομάδα του η Αλ Νασρ έχασε με 3-0 από την Αλ Ιτιχάντ και οι οπαδοί εκείνης άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά «Μέεεεσι, Μέεεεσι», όπως ακουγόταν το όνομά του για δεκαετίες από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου». Ο «CR7» σε εκείνη την περίπτωση γύρισε προς την εξέδρα κι άρχισε να στέλνει φιλάκια.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε την περασμένη Δευτέρα (11/12). Η Αλ Νασρ επικράτησε με 4-1 της Αλ Σαμπάμπ κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το 50ό γκολ του σε 56 ματς μέσα στο 2023, αλλά οι οπαδοί της αντιπάλου της Αλ Νασρ άρχισαν και πάλι να φωνάζουν το όνομα του Αργεντινού. Ο Πορτογάλος το άκουσε και τους έκανε χειρονομία να αυξήσουν την ένταση.

Από την Κύπρο στα πέρατα του κόσμου

Αυτή η συμπεριφορά, δηλαδή, οι αντίπαλοι οπαδοί να φωνάζουν το όνομα του Λιονέλ Μέσι, προκειμένου να εκνευρίσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο – βέβαια, αυτό πολλές φορές λειτουργεί εναντίον τους, γιατί ποιος θέλει να αντιμετωπίσει έναν μαινόμενο «CR7»; – παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο σε ματς της Εθνικής Πορτογαλίας με την Εθνική Κύπρου. Έκτοτε, έγινε κάτι σαν… συνήθεια και το όνομα του Αργεντινού έγινε σύνθημα στα μήκη και πλάτη της γης. Ακούστηκε στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ στα ματς της Πορτογαλίας, αλλά και σε γήπεδα της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ευρώπης όσο ο Κριστιάνο έπαιζε με τις φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους.

Στο μεταξύ, οι δύο αστέρες της «στρογγυλής Θεάς» θα αναμετρηθούν -πιθανώς για τελευταία φορά στην καριέρα τους- στο πλαίσιο τουρνουά φιλικού χαρακτήρα, που θα φιλοξενηθεί στη Σαουδική Αραβία, καθώς η Ίντερ Μαϊάμι θα επισκεφθεί τη χώρα για περιοδεία το προσεχές διάστημα. Οπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της Ίντερ Μαϊάμι, η ομάδα του Μέσι θα συμμετάσχει στο «Riyadh Season Cup»:

«Προστέθηκε μια στάση στη διεθνή περιοδεία μας, πριν από την έναρξη της σεζόν. Θα παίξουμε δύο αγώνες στην Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο του «Riyadh Season Cup», ως μέρος της πρώτης διεθνούς περιοδείας μας! Θα αντιμετωπίσουμε τις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, Αλ Χιλάλ και Αλ Νασρ, την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα», ανακοίνωσε ο σύλλογος του MLS.