Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες στη Stoiximan Super League αφού υπήρξε η παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη και στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι αποτελεί παρελθόν και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει πρωτοβουλία και να προτείνει στις άλλες ομάδες επαφές με την κυβέρνηση για αναστολή του μέτρου των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Γκαγκάτσης πρότεινε προς τις άλλες ομάδες να συσταθεί, μετά την εκλογή του νέου προέδρου, μια επιτροπή που θα αναλάβει να έρθει σε επαφή με την κυβέρνηση και ειδικά με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού.

Αυτό που πρότεινε ο αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το οποίο αντιμετωπίστηκε θετικά από τις άλλες ομάδες είναι να γίνει μια αντιπρόταση στην κυβέρνηση: Να μειωθεί στον ένα μήνα το διάστημα της διεξαγωγής αγώνων σε άδεια γήπεδα και για τον επόμενο το μέτρο να τεθεί σε αναστολή. Και η τιμωρία, ακόμη και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, να αφορά μόνο την ομάδα στο γήπεδο της οποίας θα έχουν γίνει επεισόδια και όχι να κλείσουν τα γήπεδα όλων.

Παράλληλα, στη συζήτηση που έγινε τονίστηκε ότι θα είναι σημαντικό να εξηγήσει αναλυτικά η Λίγκα στην κυβέρνηση τι κατάσταση επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα και πώς δημιουργήθηκε αυτή ώστε να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα.