Τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ανά την Ελλάδα παραδοσιακά προσφέρουν κωμικοτραγικές καταστάσεις, αλλά δείχνουν και το επίπεδο που επικρατεί στα γήπεδα του αθλήματος σε όλες τις κατηγορίες.

Το περιστατικό που συνέβη σε αγώνα για την Α’ ΕΠΣ Ημαθίας ανάμεσα στον ΓΑΣ Κόπανος και τον Φίλιππο Μελίκης «μιλάει» από μόνο του. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν εξαιτίας μιας αμφισβητούμενης φάσης στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης και υπήρξαν λογομαχίες μεταξύ των παικτών και των πάγκων των δύο ομάδων. Η ένταση γρήγορα μεταφέρθηκε και στην άλλη μεριά του γηπέδου με τους οπαδούς να συμμετέχουν.

Ένας από αυτούς ζήτησε ξένους διαιτητές και στα τοπικά, όπως συμβαίνει στα «μεγάλα» ματς της Stoximan Super League αναφέροντας πως οι διαιτητές δεν θα έπρεπε να παίρνουν ούτε 20 ευρώ αμοιβή. Ο βοηθός διαιτητής που ήταν εκείνος που άκουσε την ατάκα γύρισε και απάντησε βρίζοντας με αποτέλεσμα το κοινό να ξεσηκωθεί. Τότε ένας άνδρας πήγε κοντά στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα και από τα κενά ανάμεσα στα κάγκελα έπιασε από το χέρι τον βοηθό. Εκείνος τότε έπεσε κάτω και προσποιήθηκε το νεκρό.

Από την εξέδρα άρχισαν να γελούν ή και να τον βρίζουν και γενικά να σχολιάζουν την απόφασή του να πέσει στο έδαφος και να υποδυθεί πως είχε πεθάνει.