Ο Μιριτέλο είπε «ευχαριστώ» στους Χόβαν και Μπέργκστρεμ για το λάθος που έκαναν στο 78ο λεπτό και έδωσε στον Αστέρα Τρίπολης τη νίκη με 1-0 επί του Πανσερραϊκού για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ανεβάζοντάς τη έτσι, με παιχνίδι περισσότερο, στην 6η θέση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη φάση με το ωραίο σουτ του Άλβαρες στο 16′ που έφυγε λίγο άουτ. Οι Αρκάδες ανέβασαν ρυθμό και στο 21′ και το 29′ είχαν δύο κεφαλιές με τον Μάντζη, για να πλησιάσουν τελικά περισσότερο στο γκολ οι Σερραίοι στο 34′.

Η σέντρα του Μούργου ήταν… ό,τι έπρεπε για τον Άλεξιτς αλλά ο Κάστανο πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να απομακρύνει τη μπάλα, με το 0-0 να μην αλλάζει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αφού δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση σε αυτό το διάστημα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, ήρθαν και οι ευκαιρίες, με τον Άλεξιτς αρχικά να μη βρίσκει στόχο για τον Πανσερραϊκό και τον Μάντζη στο 54′, μετά την ωραία ενέργεια του Ζουγλή, να χάνει… αυτό που δεν χάνεται για τον Αστέρα. Οι δύο ομάδες συνέχισαν και στα επόμενα λεπτά να ψάχνουν το γκολ αλλά καμία εκ των δύο δεν μπορούσε να το βρει και από ένα σημείο κι έπειτα όλα έδειχναν ότι θα μοιράζονταν βαθμούς και εντυπώσεις.

Δεν έγινε έτσι όμως… Στο 78′ οι Μπέργκστρομ και Χοβάν έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, με αποτέλεσμα ο Μιριτέλο, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα της Τρίπολης που ανέβηκε, με παιχνίδι περισσότερο, στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κάστανο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Αλβαρες, Μουνάφο (93’ Αλάγκμπε), Γκος (59’ Σουρλής), Κρεσπί (60’ Σίτο), Καλτσάς, Ζουγλής (60’ Μπαρτόλο), Μάντζης (71’ Μιριτέλο).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης, Πηλέας (72’ Πεταυράκης), Στάικος (72’ Μορέιρα), Ουεντραόγκο, Μούργος (84’ Τόμας), Χατζηστραβός (80’ Σοφιανός), Μασαρίποφ, Άλεξιτς.