Η Αργεντινή κατάφερε να κατακτήσει το Μουντιάλ 2022 και να ανέβει στην κορυφή του κόσμου για 3η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1986, αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα είναι καλά με τον Λιονέλ Σκαλόνι αφού σχεδόν ένα χρόνο μετά δεν έχει πάρει, όπως και οι συνεργάτες του, το μπόνους για αυτή την επιτυχία.

Η Αλμπισελέστε πήρε -τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/11)- μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Βραζιλίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τα τρομερά επεισόδια που έγιναν ανάμεσα σε Αργεντίνους οπαδούς και την αστυνομία μέσα στο Μαρακανά, για να ακολουθήσουν μετά τη λήξη και οι δηλώσεις του Σκαλόνι, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης.

Ήταν δηλώσεις που έσκασαν σα βόμβα αφού οι Αργεντίνοι τον έχουν λατρέψει για τη δουλειά που κάνει ως προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας του, οπότε οι δημοσιογράφοι άρχισαν να ψάχνουν τους λόγους για τους οποίους σκέφτεται κάτι τέτοιο. Και ένας εξ αυτών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στα social media, είναι το γεγονός ότι σχεδόν ένα χρόνο μετά το Μουντιάλ 2022 κανείς από το προπονητικό επιτελείο δεν έχει πάρει το μπόνους για την κατάκτησή του.

Αυτό είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη εντύπωση αφού όλοι υπέθεταν ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας θα είχε στα… ώπα-ώπα τον προπονητή μετά τη μεγάλη επιτυχία στα γήπεδα του Κατάρ αλλά τελικά η αλήθεια μάλλον είναι διαφορετική, με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο για ραγδαίες εξελίξεις στην παγκόσμια πρωταθλήτρια.