Ένα ασυνήθιστο σκηνικό έγινε στον αγώνα του Αμβούργου με τη Μπάμπεργκ για το γερμανικό πρωτάθλημα μπάσκετ, με τον Γιόνας Βόλφαρτ-Μπότερμαν, μέλος της εθνικής Γερμανίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket 2022, να αποχωρεί από το γήπεδο για να πάει στο αυτοκίνητό του και να επιστρέφει πέντε λεπτά μετά μπαίνοντας ξανά στο ματς.

Γιατί, όμως, έγιναν όλα αυτά; Η απάντηση είναι η εξής: Ο 33χρονος σέντερ έχασε ένα φακό επαφής και δεν γινόταν, φυσικά, να συνεχίσει έτσι τον αγώνα, οπότε πήγε στον πάγκο της ομάδας του προκειμένου να πάρει το… έξτρα ζευγάρι που πίστευε ότι είχε στη βαλίτσα του. Όσο κι αν έψαξε, όμως, αυτό το ζευγάρι δεν βρέθηκε ποτέ, οπότε δεν υπήρχε άλλη λύση από το να πάει στο αυτοκίνητό του.

Έτσι, ο Βόλφαρτ-Μπότερμαν άλλαξε παπούτσια, βγήκε από το γήπεδο, πήγε στο αυτοκίνητο, πήρε ένα ζευγάρι φακούς επαφής που είχε εκεί, επέστρεψε στο γήπεδο, άλλαξε ξανά παπούτσια, έβαλε τους νέους φακούς επαφής και στη συνέχεια πάτησε και πάλι στο παρκέ, βοηθώντας μάλιστα την ομάδα του να πάρει τη νίκη.

Ο διεθνής Γερμανός σέντερ πέτυχε 10 πόντους και πήρε και 4 ριμπάουντ, με το Αμβούργο να επικρατεί τελικά με 94-90.