Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο TUDN του Μεξικού παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, στην οποία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε αφότου αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά και το πόσο καλά νιώθει τώρα που κάθεται στον πάγκο της Ένωσης.

«Ήταν μια καλή επιλογή η ΑΕΚ. Πήγα και καταφέραμε να κερδίσουμε το νταμπλ για τρίτη φορά στην ιστορία της ομάδας τα τελευταία 100 χρόνια. Είναι πολύ μεγάλο. Είμαι σε ένα μέρος που είμαι χαρούμενος», υποστήριξε ο Αργεντινός τεχνικός χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Για να λειτουργήσει μια ομάδα, ο άνθρωπος που κουρεύει το χορτάρι πρέπει να είναι χαρούμενος και να νιώθει τον σεβασμό, όπως ο υπάλληλοι ασφαλείας, οι γραμματείς, ο οδηγός. Πάντα προσπαθώ να ενωθώ με τα μέρη που βρίσκομαι».

Έπειτα αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που αντιμετώπισε όσον αφορά στην ψυχική και νοητική του υγεία. «Έπαιξα ποδόσφαιρο, αποσύρθηκα, υπέφερα, είχα κατάθλιψη, επέστρεψα κι έγινα προπονητής. Πέρασα από όλα τα στάδια που περνά ένας ποδοσφαιριστής. Μπορώ να σας μεταφέρω όλα όσα έζησα με πολλούς συμπαίκτες μου, που πέρασαν ακριβώς τα ίδια».

Τι είπε για τον Ορμπελίν Πινέδα

Και μιλώντας στο Μεξικό δεν μπορούσε να λείψει και η αναφορά στον διεθνή με την «τρι» μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ, τον Ορμπελίν Πινέδα. «Μιλάμε για ταπεινότητα, χαρά, ενότητα, ομάδα. Τι έχει ο Πινέδα; Όλα τα παραπάνω. Ο Πινέδα μπαίνει να παίξει το ίδιο παιχνίδι στο καλύτερο στάδιο του κόσμου και τον είδα να παίζει στο Μεξικό με τον ίδιο τρόπο. Η δυνατότητα να προσαρμόζεται είναι ενδεικτικό της ταπεινότητάς του. Δεν ξεχνά από που προέρχεται και είναι σπουδαίος παίκτης. Με λίγη διεθνή προβολή από τον Τύπο, κατά τη γνώμη μου, επειδή είναι Μεξικανός», δήλωσε.

Έπειτα, η κουβέντα πήγε στο πέρασμά του από τη Γουαδαλαχάρα, όπου έγραψε ιστορία. «Το πιο όμορφο ήταν η αγάπη που πήρα στην Τσίβας. Όσο για τους τίτλους, κατακτήθηκαν με πολύ κόπο. Ήταν μεγάλος ο πόνος.

Τους πείραξε που μιλούσα με τους παίκτες που άξιζαν τον σεβασμό. Ξέρω ότι τους πείραξε, αλλά έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Όσο όμως και να τους ενοχλεί δεν μπορούν να μου πάρουν τους τίτλους. Δεν μπορούν να σβήσουν την ιστορία, η ιστορία έχει γραφτεί. Όταν κοιτάζω τα πρόσωπα των ανθρώπων συνειδητοποιώ ποιος είναι ποιος. Κι έχω μεγάλη στοργή. Μιλάμε με όλους τους παίκτες που προπονούσα, έχουμε γκρουπ, δυστυχώς οι περισσότεροι έφυγαν».

Κι έπειτα μίλησε για την αγάπη του για το Μεξικό. «Πήγα διακοπές στο Μεξικό στο τέλος της χρονιάς, δεν πήγα στην Αργεντινή. Πήρα ολόκληρη την οικογένειά μου από την Αργεντινή και πήγαμε στο Μεξικό. Αυτό είναι αγάπη, αυτό είναι σεβασμός, αυτό είναι επιστροφή σε μια χώρα που με αγκάλιασε. Λατρεύω τον πολιτισμό. Όταν το λέω αυτό, δεν το λέω για αυτούς που λένε “αυτός ο τύπος που θέλει να επιστρέψει”. Αυτοί που μιλάνε έτσι είναι ηλίθιοι».