Μετά τις ήττες τους από τους Ιντιάνα Πέισερς (126-124) και τους Ορλάντο Μάτζικ (112-97), οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στην έδρα τους το «Fiserv Forum» και στις νίκες καθώς επικράτησαν με 118-109 των προβληματικών Σικάγο Μπουλς. Έφτασαν σε ρεκόρ 6-4 στο πρωτάθλημα του NBA.

Οι προβολείς ήταν και πάλι στραμμένοι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 28χρονος Έλληνας σούπερ σταρ των «ελαφιών» συνέχισε το κρεσέντο του. Έβαλε 35 πόντους (13/22 σουτ, 1/3 τρίποντα, 8/14 ελεύθερες βολές), μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε δύο ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη 35άρα του, ενώ στα τρία τελευταία παιχνίδια του έχει κατά μέσο όρο 41,3 πόντους, 11 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και 68% ποσοστό ευστοχίας στις προσπάθειές του! Φυσικά, με τέτοιους αριθμούς το όνομά του θα μπει και πάλι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP.

Κι οι Μπακς χρειάστηκαν κάθε τι μπορούσε να τους δώσει ο Αντετοκούνμπο καθώς οι άλλοι δύο αστέρες της ομάδας, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ (12 π.) κι ο Κρις Μίντλετον (13 π.) δεν έπαιξαν πολύ καλά και ο παίκτης που βγήκε μπροστά ήταν ο Μπόμπι Πόρτις με 19 πόντους, μαζί με τους Μαλίκ Μπίσλι και Άντριου Τζάκσον, με τα λεπτά τους να ανεβαίνουν αφότου έγινε γνωστό πως ο χρήσιμος φόργουορντ Τζέι Κράουντερ θα μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν έπαιξε. Οι Μπακς ψάχνουν λύσεις στην αγορά, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσουν θέση στο ρόστερ αν θελήσουν να πάρουν κάποιον.

«Το είχαμε ανάγκη»

«Ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης», είπε ο προπονητής του Έιντριαν Γκρίφιν μετά το τέλος του ματς. «Το είχαμε ανάγκη να πάρει την κατάσταση στα χέρια του στο τελευταίο σκέλος του αγώνα. Έβαλε το κεφάλι κάτω και έκανε αυτό που έπρεπε να για να φτάσουμε στη νίκη», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πάλι, μετά το ματς εμφανίστηκε σε καλή διάθεση και με μήνυμά του στα social media υπογράμμισε πόσο ξετρελαμένος είναι με τα παπούτσια του!