Οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκε με 127-110 εντός έδρας στο «Fiserv Forum» από τους Ατλάντα Χοκς τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/10) και πλέον το ρεκόρ τους στο πρωτάθλημα του NBA είναι 1-1. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο… εαυτός του, αλλά τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να μην βρίσκεται σε καλή βραδιά, τα «ελάφια» δεν είχαν καμία τύχη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο… συνηθισμένος «Greek Freak». Πέτυχε 26 πόντους (9/13 σουτ, 8/10 ελεύθερες βολές), μάζεψε 11 ριμπάουντ, μοίρασε τρεις ασίστ, ενώ είχε ένα κλέψιμο και δύο κοψίματα σε κάτι παραπάνω από 29 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, αυτή τη φορά ήταν κάκιστος, αλλά είναι κι αυτό μια απόδειξη της διαδικασίας που χρειάζεται να προηγηθεί. Οι Μπακς τώρα προσπαθούν να αναπτύξουν την αγωνιστική τους ταυτότητα. Ο έμπειρος γκαρντ είχε μόλις έξι πόντους με 2/12 σουτ, ενώ και αμυντικά δεν βοήθησε καθόλου, αν και οι Μπακς ήξεραν όταν τον αποκτούσαν πως αυτό δεν είναι το δυνατό του σημείο. Για τα «ελάφια» έπαιξε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που είχε δύο πόντους και δύο ασίστ.

Από την περιφέρεια έκαναν ως επί το πλείστον τη ζημιά οι Χοκς κι αφού άνοιξαν την άμυνα χτύπησαν και από μέσα. Συνολικά, είχαν επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο τον Τρέι Γιάνγκ με 20.

«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι»

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε αρχικά: «Δεν ήμασταν προσεκτικοί με την μπάλα. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί σε όσα θέλουμε να πετύχουμε και το εκμεταλλεύτηκαν. Δεν μπορέσαμε να μπούμε ξανά στο ματς και χάσαμε».

«Ξέρω πόσο καλός είναι ο Ντέιμιαν Λίλαρντ και σε τελική ανάλυση τον χρειαζόμαστε να συνεχίσει να σουτάρει. Φυσικά, δεν νικήσαμε το ματς, αλλά ο Λίλαρντ είναι ένας από εμάς. Έχει πολλά με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί. Πρέπει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει εκείνος, αλλά και θα βάλει εμάς στη σωστή θέση για να πετύχουμε. Είμαστε εκεί για εκείνον», συνέχισε.

«Κάναμε διαφορετικά πράγματα στην άμυνα. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα. Κι ακόμη είμαστε σε φάση που ανακαλύπτουμε σε τί είμαστε καλοί και σε τί όχι», κατέληξε.

Οι Μιλγουόκι Μπακς παίζουν και πάλι τα ξημερώματα της Τρίτης (31/10, 02:00) εντός έδρας κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ, την ομάδα που απέκλεισε τα «ελάφια» στα playoffs της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και τους στέρησε να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, οδηγώντας στις σημαντικές αλλαγές που ακολούθησαν με την απόλυση του προπονητή Μάικ Μπούντενχολζερ και την αντικατάστασή του με τον Έιντριαν Γκρίφιν καθώς και την απόκτηση του Ντέιμιαν Λίλαρντ με την ταυτόχρονη παραχώρηση του Τζρου Χόλιντεϊ.