Μετά το σάλο που προκλήθηκε στα social media ως επακόλουθο της ανάρτησης της φωτογραφίας της ομάδας γυναικών όπου ήταν παρούσες μονάχα λευκές παίκτριες, η Άρσεναλ αναγνώρισε με ανακοίνωσή της την έλλειψη πολυπολιτισμικότητας στο συγκρότημα των γυναικών.

Μάλιστα ανέφερε πως πλέον αποτελεί προτεραιότητά της να δουλέψει για να δημιουργήσει μια ομάδα που εκπροσωπεί με μεγαλύτερη ακρίβεια την κοινότητά της. Οπαδοί της Άρσεναλ, αλλά και άλλοι χρήστες των social media και κυρίως της πλατφόρμας είχαν ασκήσει δριμεία κριτική προς το κλαμπ για την επιλογή του, ιδίως καθώς εδρεύει στο Λονδίνο μια ποικιλόμορφη ευρωπαϊκή πόλη.

Η ανακοίνωση της Άρσεναλ

«Αναγνωρίζουμε πως η παρούσα πρώτη ομάδα γυναικών του συλλόγου μας δεν αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία που υπάρχει μέσα στο σύλλογο, αλλά και στις κοινότητες που εκπροσωπούμε», σημειώνει η Άρσεναλ στην αρχή της ανακοίνωσής της και συνεχίζει:

«Η αυηξανόμενη συμμετοχή νεαρών γυναικών και κοριτσιών από διαφορετικές καταβολές είναι μια άμεση προτεραιότητα για εμάς σε επίπεδο ακαδημίας, με συγκεκριμένα μέτρα που εφαρμόζονται προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση και το “μονοπάτι” προς την πρώτη ομάδα.

«Σε όλες τις ομάδες μας, συμπεριλαμβανομένων των ακαδημιών αγοριών και κοριτσιών, είμαστε περήφανοι για τους παίκτες και τις παίκτριες μας διαφόρων εθνικοτήτων, που έχουν συμβάλλει στην ιστορία μας, την επιτυχία μας και την κουλτούρα μας ως σύλλογος».

Και κλείνει: «Είναι προτεραιότητα μας ως σύλλογος να συνεχίσουμε να προωθούμε μεγαλύτερη πολυπολιτισμικότητα και συμμετοχή και τη δημιουργία μιας αίσθησης πως όσοι είναι συνδεδεμένοι με τον σύλλογο ανήκουν σε αυτόν».