Ούτε στο «FedEx Forum» έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, αφήνοντας με τη χαρά τους οπαδούς της ομάδας, αλλά και του NBA που αδημονούν να τους δουν στο παρκέ. Στο δεύτερο φιλικό τους σε αυτή την περίοδο προετοιμασίας, τα «ελάφια» ηττήθηκαν με 108-102 από τους γηπεδούχους Μεμφις Γκρίζλις.

Οι δύο σούπερ σταρ έμειναν εκτός για διαφορετικούς λόγους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προέρχεται από τραυματισμό και οι Μπακς δεν θέλουν να ρισκάρουν, ενώ ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ακόμη προσπαθεί να βρει τα πατήματά του στο νέο του περιβάλλον. O «Greek Freak», πάντως, με μήνυμά του στα social media άφησε να εννοηθεί πως η επιστροφή του πλησιάζει.

Καλός ήταν, πάντως, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αν και δεν έπαιξε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο διεθνής Έλληνας φόργουορντ αγωνίστηκε για σχεδόν εννιά λεπτά και σημείωσε τρεις πόντους, ενώ μάζεψε και πέντε ριμπάουντ, καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο ρόλο που προορίζει για εκείνον ο καινούριος προπονητής της ομάδας Έιντριαν Γκρίφιν. Ξεχώρισαν οι Τζει Κράουντερ και Πατ Κόνατον που σημείωσαν 14 και 13 πόντους, αντίστοιχα.

Με τις δύο ομάδες να έχουν πολλές και σημαντικές απουσίες το φιλικό εξελίχθηκε σε μια δυνατή προπόνηση κυρίως για τους αναπληρωματικούς, αλλά και για τους τεχνικούς των δύο ομάδων που δοκίμασαν διάφορα στο κομμάτι της τακτικής. Οι Μπακς, τώρα, έχουν να δώσουν ακόμη τρία φιλικά κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και εκ νέου απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις πριν από την πρεμιέρα τους απέναντι στους Φιλαντέλφια 76ερς (27/10, 02:30).

Τα 12λεπτα: 25-28, 51-53, 76-71, 108-102

Οι general manager του NBA θεωρούν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον καλύτερο αμυντικό

Στο μεταξύ, το NBA δημοσίευσε την ετήσια έρευνά του με τις απόψεις που έχουν οι general managers των ομάδων για το ποιοι είναι οι κορυφαίοι παίκτες και οι καλύτερες ομάδες ενόψει της σεζόν 2023-24.

Συνολικά, οι 30 general managers απάντησαν σε 50 ερωτήσεις. Οι Μιλγουόκι Μπακς συγκέντρωσαν το 23% στην ερώτηση «ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα» με τους Μπόστον Σέλτικς και τους Ντένβερ Νάγκετς να προηγούνται με 33%.

Στο ερώτημα ποιος θα πάρει το βραβείο MVP ο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς έλαβε το 43% κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το 20%. Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν 3ος στο ερώτημα «με ποιον παίκτη θα ξεκινούσες την ομάδα σου». Τον επέλεξε το 13%. Το 33% διάλεξε τον Γιόκιτς και το 23% τον Βικτόρ Γουεμπανιάμα.

Ο Στεφ Κάρι ψηφίστηκε κορυφαίος πόιντ γκαρντ, ο Ντέβιν Μπούκερ κορυφαίος σούτινγκ γκαρντ, ο Τζέισον Τέιτουμ κορυφαίος σμολ φόργουορντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κορυφαίος πάουερ φόργουορντ και ο Νίκολα Γιόκιτς κορυφαίος σέντερ.

Το 80% αποκάλεσε κορυφαίο ξένο παίκτη τον Νίκολα Γιόκιτς με τους Ντόντσιτς – Αντετοκούνμπο στο 10% και στο 7% αντίστοιχα, ενώ κορυφαίος παίκτης εκτός NBA ψηφίστηκε ο Νίκολα Μίροτιτς με 37%.

Κορυφαίος αμυντικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 40%, κορυφαίος περιφερειακός αμυντικός ο Τζρου Χόλιντεϊ με 50%, κορυφαίος προπονητής ο Έρικ Σπόλστρα των Μαϊάμι Χιτ με 73%.