Το β’ μέρος της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League άρχισε με δύο συναρπαστικά παιχνίδια στα οποία είχαμε ανατροπές, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να βρίσκεται πίσω με 0-1 και 1-2 κόντρα στη Φέγενορντ και τελικά να τη νικάει με 3-2 ενώ στο Βέλγιο η Αντβέρπ προηγήθηκε της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 2-0 αλλά οι Ουκρανοί το έκαναν 2-3 και οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στο 98′.

Στη Μαδρίτη η Φέγενορντ κατάφερε να αιφνιδιάσει την Ατλέτικο ανοίγοντας το σκορ στο 7ο λεπτό με τον Ουέντα που νικήθηκε από τον Όμπλακ στο τετ α τετ αλλά στην επαναφορά η μπάλα βρήκε στον Ερμόσο και κατέληξε στα δίχτυα.

Το γρήγορο 0-1, όμως, δεν πτόησε, όπως αποδείχθηκε, τους Ισπανούς, οι οποίοι δεν άργησαν να ισοφαρίσουν, με τον Μοράτα να κάνει το 1-1 στο 12′, έχοντας και μεγάλη ευκαιρία λίγα λεπτά μετά, στο 18′, όταν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή προ κενής εστίας.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε στο 1-1 αλλά στο 35′ το σκορ άλλαξε πάλι: Εκτέλεση φάουλ για τους Ολλανδούς και ο Χάντσο στο δεύτερο δοκάρι νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Όμπλακ για το 1-2.

Πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως και συγκεκριμένα στο 45’+3′ ο Γκριεζμάν με ωραίο γυριστό, έπειτα από φάση διαρκείας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε την ψυχολογία με το μέρος της και αυτό φάνηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης αφού στο 47′ ο Μοράτα με το δεύτερό του γκολ, αυτή τη φορά με προβολή μετά τη σέντρα του Μολίνα, έγραψε το 3-2 που έμεινε ως το τέλος.

Ανατροπή η Σαχτάρ, μοιραίος ο Αλντερβάιρελντ

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε την ίδια ώρα, αυτό ανάμεσα στην Αντβέρπ και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, οι Βέλγοι μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν στο 3ο λεπτό με τον Μούγια μετά το κλέψιμο και την πάσα του Βερμέερεν.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με γκολ από νωρίς και από νωρίς πίστεψαν ότι καθάρισαν και την υπόθεση νίκη αφού στο 34′ ο Βερμέερεν πέρασε ωραία την κάθετη για τον Μπαλικισά που βγήκε τετ α τετ και έκανε το 2-0.

Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου αλλά με το ξεκίνημα του δεύτερου και συγκεκριμένα στο 49′ ήρθε η μείωση σε 2-1 με την κεφαλιά του Σικάν.

Οι Ουκρανοί ήταν και πάλι στο παιχνίδι και στο 71′ έφτασαν στην ισοφάριση (2-2) με το αυτογκόλ του Μπαλικισά μετά την εκτέλεση φάουλ του Ρακίτσκι.

Το παιχνίδι ήταν, πλέον, ανοιχτά σε όλα τα αποτελέσματα και στο 77′ ολοκληρώθηκε η μεγάλη ανατροπή με το 2-3 για τη Σαχτάρ με τον Σίκαν μετά την ασίστ του Ναζαρίνα που αξιοποίησε το μεγάλο λάθος του Μπιτέζ.

Παρ’ όλα αυτά, στο 96′ η Αντβέρπ θα μπορούσε να ισοφαρίσει αφού πήρε πέναλτι για χέρι του Στεπανένκο αλλά ο Αλντερβάιρελντ που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα άουτ.