Ο «μαγικός κόσμος» του NBA στρέφεται τα τελευταία 24ωρα γύρω από τη μεταγραφή του Ντέιμιαν Λίλαρντ στους Μιλγουόκι Μπακς και το δίδυμο που θα σχηματίσει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ήδη… εξάπτει τη φαντασία των ειδικών στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Η συνεργασία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ έχει το υπόβαθρο να γράψει ιστορία, αφού πρόκειται για δύο από τους 75 καλύτερους παίκτες στα χρονικά του NBA, σύμφωνα με την ίδια λίγκα. Επιπλέον, η ανταγωνιστικότητά τους και η διάθεσή να τα δίνουν όλα στο παρκέ, ανοίγει νέους διαδρόμους για το πώς μπορούν να «δέσουν» τακτικά.

Και καθώς οι αναλυτές και οι σχολιαστές βλέπουν τις δυνατότητες του νέου διδύμου, άρχισε και η αναδρομή στο παρελθόν και δη στο καλύτερο δίδυμο όλων των εποχών, αυτό του Σακίλ Ο’ Νιλ με τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ στους Λος Άντζελες Λέικερς.

«Τους βάζεις αυτούς τους δύο μαζί… Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι ο Ντέιμιαν Λίλαρντ θα είναι όπως ο Σακίλ Ο’ Νιλ κι ο Κόμπι Μπράιαντ. Για εμένα είναι οι Μιλγουόκι Μπακς πλέον είναι το φαβορί για να πάρουν τον τίτλο», είπε ο Κέντρικ Πέρκινς, σχολιαστής του ESPN και πρωταθλητής με τους Μπόστον Σέλτικς το 2008 κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς του… «Black Mamba».

Το δυναμικό δίδυμο

Δεν ήταν κι ο μόνος με τέτοια άποψη. Βλέποντας πως την περασμένη regular season ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 31,1 πόντους κατά μέσο όρο με τους Μιλγουόκι Μπακς και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ 32,2 με τη φανέλα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον, επίσης σχολιαστής του ESPN και πρωταθλητής με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς το 2016, τόνισε: «Οι Μιλγουόκι Μπακς με αυτούς είναι μεγάλο πρόβλημα (για τους αντιπάλους). Γιατί θυμίζουν τον Σακίλ Ο’ Νιλ και τον Κόμπι Μπράιαντ. Οι αντίπαλοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν για 3,5 περιόδους τον Σακίλ (σ.σ. Γιάννη Αντετοκούνμπο) και μετά στο φινάλε θα κυριαρχεί ο Κόμπι (σ.σ. Λίλαρντ)».

Κι ο Τζέφερσον ήταν εκεί για να βιώσει το τί μπορούσαν να κάνουν οι σούπερ σταρ των Λέικερς. Απέναντι στους Νιού Τζέρσεϊ Νετς του Τζέφερσον οι Ο’ Νιλ και Μπράιαντ κατέκτησαν το τρίτο σερί πρωτάθλημά τους το 2002.