Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζεται από τον Άρειο Πάγο η αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, με την οποία ζητούν την μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα των διώξεων σε βάρος των συλληφθέντων στην αστυνομική επιχείρηση σε καταλήψεις, στο Κουκάκι.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε την σχετική αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη προκειμένου να την αξιολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Ο νομικός χαρακτηρισμός των πράξεων που αποδόθηκαν στους 20 συλληφθέντες προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και «πόλεμο» μεταξύ αστυνομικών και δικαιοσύνης με δικαστές και εισαγγελείς να απαντούν πως επιτελούν ανεπηρέαστοι το καθήκον τους εφαρμόζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους κι ακολουθώντας τη συνείδησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι, μετά την δίωξη σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος και την παραπομπή τους στο Αυτόφωρο, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η δίκες τους αναβλήθηκαν για τα τέλη Ιανουαρίου λόγω απουσίας των περισσότερων αστυνομικών-μαρτύρων αλλά και διερμηνέα.