Η θανάτωση μιας κατσίκας φαίνεται να ήταν η αιτία της άγριας δολοφονίας του 59χρονου άνδρα, που είχε βρεθεί νεκρός στις 4 Οκτωβρίου 2015, σε δάσος του Ασπροπύργου, με τραύματα από κυνηγετικό όπλο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασαν την υπόθεση και συνέλαβαν έναν 44χρονο άνδρα, βοσκό στην περιοχή, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και την ασήμαντη αφορμή που οδήγησε στο έγκλημα, ενώ φαίνεται πως έχει ταυτοποιηθεί και γενετικό υλικό του στον τόπο της δολοφονίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο δράστης, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, θεωρούσε το θύμα υπεύθυνο για την εξόντωση μιας κατσίκας του κοπαδιού του, με αποτέλεσμα τον άγριο τσακωμό ανάμεσά τους, ο οποίος κατέληξε στο έγκλημα. Ο 44χρονος φαίνεται να δολοφόνησε τον 59χρονο πυροβολώντας τον πισώπλατα με κυνηγετικό όπλο που άρπαξε από το αγροτικό όχημα του θύματος.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε το έγκλημα και υποστήριξε ότι το θύμα είχε σκοτώσει ένα ζώο του κοπαδιού του και του ζήτησε τον λόγο. Κατά τη διάρκεια του τσακωμού τους ισχυρίστηκε πως το θύμα τον πρόσβαλε και εκείνος πάνω στα… νεύρα του πυροβόλησε εναντίον του με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.