Με τον πατέρα του μικρού Ράινερ ο οποίος βρίσκεται στη Νορβηγία ήρθε σε επικοινωνία το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και του παραχώρησε φωτογραφίες ντοκουμέντο οι οποίες δείχνουν το παιδί να είναι ευτυχισμένο και να χαμογελάει στο φωτογραφικό φακό.

Κατά δήλωση του πατέρα, οι φωτογραφίες είναι σημερινές και το παιδί είναι σε πάρα πολύ καλή διάθεση και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο παραχώρησε στο Star Channel τις φωτογραφίες. «Είναι ευτυχισμένος είπε συγκεκριμένα» αναφερόμενος στον μικρό Ράινερ ο πατέρας μιλώντας στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ρίστα.

Οι φωτογραφίες, σύμφωνα με τον πατέρα, έχουν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς τη Νορβηγία και στο σπίτι όπου παίζει μαζί με τα ξαδερφάκια του.

«Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», λέει ο Skaj Haaheim, δικηγόρος του πατέρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα που μίλησε αποκλειστικά στο Star το παιδί βρίσκεται ήδη στην Νορβηγία από χθες το απόγευμα. Όπως ενημέρωσε με επιστολή τον δικηγόρο της μητέρας: «Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής».

Με πτήση από τη Θεσσαλονίκη μέσω Δανίας έφτασαν στη Νορβηγία

Η διαδρομή του μικρού Ράινερ για τη Νορβηγία ήταν μεγάλη. Στις 8.30 το βράδυ της 24ης Μαϊου γίνεται η απαγωγή. Μία ώρα μετά, στις 9.26 οι δράστες εγκαταλείπουν το λευκό βαν στη λεωφόρο Συγγρού. Λίγες ώρες μετά οι αρχές εντοπίζουν το στίγμα του κινητού συγγενή του πατέρα στην Καλλιθέα Βοιωτίας. Στη μία το ξημέρωμα ενεργοποιείται το Amber Alert για τον Ράινερ. Στις 6.18 το πρωί oι δυο άνδρες μαζί με το παιδί, παίρνουν την πτήση για Κοπεγχάγη. Στις 8.02 το αεροπλάνο προσγειώνεται στην πρωτεύουσα της Δανίας και από εκεί οδικώς φτάνουν στην Νορβηγία.