Εντοπίστηκαν στην Κρήτη με φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, αλλά δεν συνελήφθησαν


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
14:37
04/06/2019
Εντοπίστηκαν στην Κρήτη με φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
2
loading

Δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο Ελλήνων και αλλοδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων σχηματίστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες, χρήστες του διαδικτύου, κάνοντας χρήση μοναδικών ηλεκτρονικών ιχνών απέκτησαν πρόσβαση σε γνωστές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κατέχοντας και έχοντας πρόσφορο προς διαμοιρασμό 67 αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ακολούθως, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και κατόπιν αλληλογραφίας με τις αρμόδιες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν οι επίμαχες τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούν στα προαναφερόμενα ηλεκτρονικά ίχνη.

Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρωινές ώρες της Τρίτης 28 και της Τετάρτης 29 Μαΐου 2019, διενήργησε νομότυπες έρευνες στις οικίες σε περιοχές τις Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, 2 κινητά τηλέφωνα και 2 κάρτες ψηφιακής αποθήκευσης, ψηφιακά πειστήρια, των οποίων αποκλειστικοί χρήστες ήταν οι ανωτέρω.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα πειστήρια, από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνελήφθησαν καθόσον δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ευακι

    Σάπια κοινωνία και αρρωστημένα μυαλά για μένα άστε τους σε μία πλατεία να τους \"περιποιηθει\" ο κόσμος!!!!! Γιατί απ ότι βλέπω οι νόμοι παραείναι χαλαροί για τέτοια σκουπίδια της κοινωνίας!!!!!

  2. avatar Blak

    Δεν συνεληφθησαν. Η γνωστη γιαγια συνεληφθη ομως. οχι απλα ζουμε σε εναν μεσαιωνα αλλα οσο χειροτερος εισαι τοσο πιο πολλες απολαβες θα εχεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει