Κρυμμένα μέσα σε πλαστική θήκη αντιολισθητικών αλυσίδων εισήγαγε και μετέφερε πιστόλια κρότου-αερίου, τα οποία ήταν δυνατό να μετατραπούν σε κανονικά πυροβόλα όπλα, ένας αλλοδαπός 49 χρόνων. Ο άντρας συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος βρέθηκαν, μετά από έλεγχο, συνολικά δέκα πιστόλια κρότου-αερίου.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 49χρονος εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία τα πιστόλια, στα οποία είχαν αφαιρεθεί τα πώματα άσφαιρων βολών και ήταν δυνατό να μετατραπούν σε πυροβόλα όπλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το όχημα που χρησιμοποίησε ο φερόμενος ως δράστης για την εισαγωγή και μεταφορά των όπλων κρότου-αερίου κατασχέθηκε, όπως επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.