Κάτοικος της περιοχής που βρέθηκε μέσα στο καφέ το οποίο βρίσκεται πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι όπου και εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός το πρωί της Πέμπτης, μίλησε στους δημοσιογράφους για τα όσα έζησε κατά τη στιγμή της έκρηξης.

Ο άνδρας ανέφερε ότι «το καφέ ανοίγει από τις 05:00 και έχει κόσμο που πάει να πάρει τον πρωινό του καφέ. Το ίδιο έκανα και εγώ. Δεν πρόλαβα να πω καλημέρα με τα παιδιά που δούλευαν μέσα και έσκασε η βόμβα και βρεθήκαμε όλοι κάτω».

Ο αυτόπτης σχολίασε ότι «αν δεν ήταν μέρα αργίας θα θρηνούσαμε θύματα». Για τους τραυματισμούς ανέφερε ότι «τον νεωκόρο δεν τον είδα. Είδα τον αστυνομικό να βρίσκεται κάτω τραυματισμένος από την έκρηξη. Η ισχύς της έκρηξης ήταν ισχυρή αλλά όχι όπως έχει συμβεί σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις. Η λάμψη ήταν τεράστια αλλά ζημιές σε παρακείμενα κτίρια δεν έγιναν».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε για το τι συνέβη τις στιγμές ακριβώς πριν την έκρηξη: «Δεν υπήρχε αστυνομία και αποκλεισμένος χώρος την ώρα που εγώ μπήκα στο καφέ. Όλα έρεαν φυσιολογικά. Ευτυχώς δεν περπατούσαν άνθρωποι στο σημείο εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση και αυτό είναι το ενδιαφέρον στην υπόθεση ότι το χτύπημα ήταν “τυφλό”. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο μηχανισμός δεν ήταν ορολογιακός αλλά πυροδοτήθηκε».

Τέλος συμπλήρωσε ότι «η έκρηξη έγινε μεταξύ του ναού και του καφέ. Η έκρηξη χώρισε το δρόμο στη μέση.