Ένοπλη επίθεση εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει μόνιμα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, η δεύτερη τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε χθες, λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Στόχος ήταν οι δύο «παρατηρητές» – σκοποί της διμοιρίας, που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου. Όπως κατέθεσαν στους συναδέλφους τους, αντιλήφθηκαν έγκαιρα τον δράστη και πρόλαβαν να καλυφθούν, με συνέπεια να αποφευχθεί ενδεχόμενος σοβαρός ή και θανάσιμος τραυματισμός τους.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στις βολίδες και στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα εναντίον των δύο αστυνομικών φρουρών της διμοιρίας των ΜΑΤ, αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν ως πολύ πιθανό να πρόκειται για την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η οποία έχει χτυπήσει άλλες δύο φορές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Το χτεσινό χτύπημα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, έχει ομοιότητες με την επίθεση στον ίδιο στόχο στις 10 Ιανουαρίου 2017, περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, γι’ αυτό εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να έχει σχέση η χτεσινή επίθεση με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής.

Δείτε τις φωτογραφίες

IMG_3576 IMG_3578 IMG_3579 IMG_3584 IMG_3591 IMG_3592

IMG_3580

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος