Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας συμβολαιογράφος στην Πάτρα ο οποίος ήταν μέλος ενός κυκλώματος που έκανε παράνομες αναγνωρίσεις παιδιών. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν δύο Ελληνίδες, ηλικίας, 27 και 18 ετών, ενώ αναζητούνται δυο Πακιστανοί ηλικίας 38 και 21 ετών και δύο ακόμα Ελληνίδες, ηλικίας 48 και 40 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η 27χρονη και η 18χρονη, προσκόμισαν στο δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχε συντάξει ο συλληφθείς συμβολαιογράφος. Με αυτό τον τρόπο επιχείρησαν να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους, από τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράτυπα στη χώρα.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η κατάθεση των συμβολαιογραφικών πράξεων στο δήμο έγινε με υπόδειξη της 48χρονης και της 40χρονης.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, απώτερος σκοπός της αναγνώρισης των παιδιών ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους δυο αλλοδαπούς, να μπορούν να καταθέσουν αίτηση για άδεια διαμονής στην χώρα ως γονείς ανηλίκων παιδιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έρευνα που έγινε σε σπίτι του συμβολαιογράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλίο συμβολαίων, πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πέντε πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων, στις οποίες έλειπαν οι υπογραφές μεταξύ των συμβαλλομένων μερών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται, προκειμένου να οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή, για να απολογηθούν. Πάντως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.