Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον αστυνομικό από τα Χανιά, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με τον γιο του -επίσης ειδικός φρουρός- πραγματοποιήσουν εκβιασμούς, με στόχο να αποσπάσουν χρήματα.

Στην εκπομπή Live News μίλησε ένα από τα φερόμενα θύματα του, το οποίο ανέφερε πως «ήταν πολύ πιεστικός. Αυτός είχε ζητήσει (χρήματα) την ημέρα που για εμάς ήταν ο πλειστηριασμός της καντίνας, ο δημόσιος, και ήθελε εκείνη την ημέρα τα μισά χρήματα. Στο ενδιάμεσο ήρθε άλλη μία φορά και τώρα ήταν να πάρει τα τρίτα και έγινε αυτό που έγινε. Αυτός ήθελε να πάρει την καντίνα και ήθελε να μου την πάει στις 100.000 ευρώ. Μου λέει “θα στην πάω 100 χιλιάδες ευρώ και θα την πάρεις 100 χιλιάδες ευρώ ή θα πάρω εγώ τα χρήματα και θα φύγω εγώ από τη μέση“».

«Μου είπε ότι “θα μπω στον πλειστηριασμό μέσω τρίτου και την καντίνα θα την χτυπήσουμε ψηλά και αν θες να την πάρεις θα δώσεις 100 χιλιάδες στον Δήμο για να την πάρεις. Πιο κάτω δεν σου την αφήνω” μου έλεγε, θα την πάρω εγώ. Συμβιβαστήκαμε στο ποσό που ήθελε αυτός», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας, διοικητή τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής (27/8) με κατηγορίες για διαφθορά. Μαζί του και ο γιος του που επίσης συνελήφθη και φέρεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση.

Πουλούσε προστασία σε δικηγόρο

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega αναφέρθηκε ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός φέρεται να πουλούσε προστασία σε γνωστό δικηγόρο των Χανιών, από τον οποίο απέσπασε περισσότερες από 120.000 ευρώ μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών για να του προσφέρει δήθεν υπηρεσίες ασφάλειας.

Στη δημοσιότητα έφερε το δελτίο ειδήσεων έναν χαρακτηριστικό διάλογο, που είναι ως εξής:

Δικ: Δευτέρα πρωί θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε από το τηλέφωνο . Κύριε Ν… μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Αστ: Γιώργο πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις πρόσεξε, ξέρεις

Δικ: Κύριε Ν… έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα. Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά . Είχαμε συμφωνήσει 52.000 ευρώ και έχω φέρει παραπάνω από τα διπλά από αυτά. Σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του σκεφτείτε την απελπισία του

Σε διαθεσιμότητα πατέρας και γιος

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός και ο γιος του, ενώ σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Λίγες ώρες πριν από την απολογία του αστυνομικού που κατηγορείται για εκβιασμό, ο ίδιος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Νωρίς το απόγευμα σήμερα, Τρίτη, ο 53χρονος αξιωματικός επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα υπήρξε κινητοποίηση και στις 16:20 ολοκληρώθηκε η διακομιδή του από τα κρατητήρια στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συνοδεία αστυνομικών. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ υπεβλήθη σε ακτινογραφία θώρακος, ενώ παραπέμφθηκε για ακτινογραφία και βιοχημικές εξετάσεις και θα κριθεί εάν χρειαστεί εισαγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία του ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης. Να σημειωθεί επίσης πως τη Δευτέρα, ο Εισαγγελέας άσκησε στον Χανιώτη αστυνομικό τις κατηγορίες της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και της δωροδοκίας.